Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. W okresie tak obfitującym w warzywa grzechem byłoby nie zrobić leczo. Tradycyjne składniki lecza to kiełbasa, pomidory, papryka i cebula. My proponujemy Wam wersje wzbogaconą nieco o kabaczka.
Duszone lub pieczone potrawy z kabaczka (z małą ilością tłuszczu) poleca się szczególnie osobom na dietach lekkich i odchudzających. W tym czasie kabaczka jeśli jest duży obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw. Leczo z kabaczkiem krok po kroku. Jutro będę gotować Pozdrawiam. Lista przepisów na co można zrobić z kabaczka z polskich blogów kulinarnych.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Oprócz popularnego leczo z kabaczka, mona zrobi równie pyszn i prost zup warzywn. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.
Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polecane przepisy Doradcy Smaku. Jak zrobić sałatkę z makaronu ryżowego orzo? Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.
Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Witam proszę o dobry przepis na buraki z papryką takie do słoików robiłam raz ale coś mi nie wyszło bo były nie zbyt smaczne. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię.
Odpowiedzi na pytanie co zrobić z kabaczka? Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, a co najważniejsze - w każdej wersji smakuje doskonale! This feature is not available right now.
Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal.
Placki z kabaczka to przysmak dzieciństwa! Przyrządzane późnym latem z dojrzałych kabaczków, wciągają tak bardzo, że trudno oderwać się od talerza. Koniecznie sprawdź nasz przepis na placki z kabaczka!
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić p. Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie. Na leczo z kabaczka, czyli żółtej cukinii potrzebne są: papryka, cebula, pomidory, parówki, koncentrat pomidorowy i około 7gramowy kabaczek. Składniki kroi się w kostkę i dusi w garnku z przykrywką.
Ciasto na placki powstaje ze startej cukinii, mąki, czosnku i jajka. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
W Polsce przyrządzana jest często na oleju z dodatkiem cukinii, kabaczka lub bakłażanów. Danie można przygotować również na ryżu, zwiększając jego gęstość. Potrawy z kabaczka to świetny pomysł na obia w którym warzywo gra główną rolę. Co w cale nie oznacza, że to propozycje jedynie dla jaroszy! Warzywa przecież można łączyć, faszerować i podawać z mięsem.
Pole do popisu jest ogromne! W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam. Zdecydowanie kabaczek z makaronem, to smak mojego dzieciństwa, wakacji, lata i wczesnej jesieni.
Kabaczek z makaronem jest moim ulubionym. Moja mama tak właśnie przygotowywała taki sos lub leczo z kabaczka i podawała z makaronem. Brakuje Ci czasu na przygotowanie obiadu? Wypróbuj przepis na leczo z kurczakiem.
Nie możemy powstrzymać się od dodania grzybów do warzywnego leczo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.