Cebulę kroimy w kostkę - niezbyt drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i. W naszym przepisie znalazło się miejsce dla wyjątkowego warzywa – cukinii. Chociaż próżno jej szukać w oryginalnej potrawie, przekonasz się, że leczo z cukinią smakuje wybornie.
Podobnie jak w pierwszej wersji, tu także zamieszczamy listę produktów niezbędnych do przygotowania 2-porcji dania. Kiełbasę, paprykę, cukinię, pokroić. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i dodać kiełbasę, podsmażyć.
Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. W misce mieszamy ze sobą: olej rzepakowy, miód gryczany, słodką węgierską paprykę i musztardę.
Do marynaty dodajemy mięso, kminek i razem mieszamy. Mięso marynujemy przez około godzinę. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.
W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Dodać marchew pokrojoną w talarki. Pomidory sparzyć, obrać i dodać do lecza.
Dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Leczo do słoika na zimę. Sposób przygotowania pasty z cukinii. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny.
Boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę w pół plastry. Podsmaż wszystko na patelni – możesz użyć do tego oleju. Pokrój w kostkę paprykę z cebulą i podsmaż na patelni, aż cebula się zeszkli. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy. Ugotowane grzyby odcedzić na sicie, pokroić w szersze paski.
Dania i przekąski Ciasta LODY I NAPOJE SKŁADNIKI Wege Diety OKAZJE POSIŁEK NA SKRÓTY POPULARNE KUCHNIE ŚWIATA SPOSÓB PRZYGOTOWANIA. Paprykę i cebulę obrać, pokroić w paseczki. Rozmieszaj Fix z 2ml wody i dodaj.
W tym czasie kroimy paprykę i cebulę w mniej więcej równe kawałki, wrzucamy na głęboką patelnię (najlepiej typu wok). Jeśli nie masz takiej patelni, przed dodaniem cukinii przełóż wszystko do dużego garnka. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Gotuję głównie różnej maści potrawki.
Dla Połówka zazwyczaj robię odchudzone leczo z kurczakiem lub indykiem. Doprawiam je ziołami i obowiązkowo wędzoną papryką. To ona świetnie podkręca smak dań z dodatkiem świeżej papryki i pomidorów. Takie leczo podaję najczęściej z ryżem, ewentualnie z kaszą.
Wrzuć do rondelka, dodaj przyprawy, pokrojone w kostkę papryki, pomidory oraz pomidory z puszki. Całość wymieszaj, duś pod przykryciem minut. Pieczarki opłucz, osusz, pokrój na części, dodaj do duszonych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.