Leczo z cukinią i kiełbasą to tradycyjna węgierska kuchnia. Leczo jest na Węgrzech tym czym w Polsce bigos. Pączki pesto pieczywo pierogi pizza placki przetwory.
To chyba kiełbasa z papryką powinno się nazywać. Leczo to danie z papryki, gdzie jest ona głównym i dominującym składnikiem dania. A u Pani jest tylko dodatkiem do kiełbasy. Leczo to potrawa węgierska, a to to jakby Pani dała Węgrowi i powiedziała że to leczo to by chyba padł ze śmiechu.
Coś ciepłego, sytego, domowego. Warzywa puszczą sok, ale jeśli leczo było by za i gęste możemy dolać jeszcze wody. Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo. Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem.
Po minutach całość zalewamy pomidorami z puszki i jeśli jest potrzeba dodajemy resztę wody, przyprawiamy do smaku. Dusimy na małym ogniu min. WARZYWA mięso CUKINIA PAPRYKA cebula PRZYSTAWKI kiełbasa bakłażan PROSTY PRZEPIS Kuchnia węgierska JEDNOGARNKOWE LECZO. Więcej przepisów z tym produktem Fix Leczo Knorr REKLAMA Zobacz wszystkie.
Kabaczek, cukinia, papryka. Cukinia jest pożytecznym warzywem, które wykorzystuje się w wielu potrawach. Jedna z nich to cukinia smażona na patelni z kiełbasą i cebulą. Komentarze (5) Agnieszka Wiercioch Odpowiedz 26. Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę.
Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka. Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne minut, aż sos będzie gorący. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.
Przepis na leczo z cukinii. Polecam podawać leczo z bagietką. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Cukinia faszerowana kiełbasą to jedna z najsmaczniejszych przekąsek, którą warto przyrządzić, gdy tylko na straganach pojawi się świeża cukinia.
Sprawdź, jak zrobić zapiekane łódeczki z cukinii nadziewane kiełbasą i żółtym serem. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Cukinia, papryka, pieczarki, pomidory i aromatyczna kiełbasa to podstawowy skład mojego lecza.
Następnie dodaję pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz czosnek, całość chwilę przesmażam uważając, aby nie spalić czosnku. Kolejno dorzucam pieczarki i duszę całość kilka minut razem. Teraz dorzucam cukinię, podlewam wszystkie składniki wodą i duszę pod przykryciem ok. Pieczarki podsmazyc na pozostałym oleju. Kostkę kogutek rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i wlać do garnka.
Całość dusić jeszcze ok minut. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Cukinia z kiełbasą - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Sposób przygotowania: Młoda cukinia Eli faszerowana kiełbasą przygotowanie składników Wydrążyć opłukane, osuszone i przecięte na pół cukinie.
Dania główne Leczo z papryką, cukinią i pieczarkami. Propozycja na urozmaicenie zwykłej kiełbasy z grilla. Szaszłyk z kiełbasy i cukinii. Wszędzie cukinie w promocji, będę w najbliższych dniach robić podobne leczo :) Papryka, cukinia, cebula, pomidor. Jeśli zastanawiamy się jaka kiełbasa do leczo będzie najlepsza, już spieszę z odpowiedzią.
Kiełbasa do leczo powinna być dość mięsna, gdyż to dzięki niej leczo stanie się samodzielną potrawą. Katalog Smaków, proponujemy przepis na CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI Z DWOMA SERAMI, autorstwa jejkuchnia. Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Jednym z częściej używanych warzyw w mojej kuchni jest cukinia. Stosujemy ją jako składnik sałatek, placków, do wyrobu wegetariańskiego pasztetu itp.
Właśnie przygotowując farsz do pasztetu, postanowiłem wykorzystać cukinię do wykonania kolorowej kiełbasy. Nie ukrywam, że najwięcej czasu zajmuje przygotowanie i pokrojenie wszystkich.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.