czwartek, 24 maja 2018

Gotowanie leczo z cukinii

Leczo z cukinią - przygotowanie. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię.


Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Nie pamiętam czy po raz pierwszy poznałam smak tego dania w Toskanii czy też w Polsce, ale utkwił on na długo w mojej pamięci. Możemy z niej wyczarować wspaniałe sałatki, zupy, placki, zapiekanki. Razem z czosnkiem, ziołami i serem feta tworzą pyszną przekąskę.


Doskonale nadaje się także do faszerowania, grillowania i duszenia. Oprócz owoców, możemy wykorzystać także kwiaty cukinii, na surowo w sałatkach albo na. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Może się zdarzyć, że na mamy czasu na gotowanie albo mamy nieprzewidzianych gości. Idealnie jest wtedy mieć leczo z cukinii na zimę. To wyjątkowo sezonowe danie - latem jest tanie i pyszne, bo warzywa są wtedy najlepszej jakości. Ja od lat robię leczo ,z tym że ja daję po równo cukinii w kostkę ,papryki w kostkę i pomidorów bez skórki w kostkę i tylko solę. A zimą tylko smażę według uznania mięso,boczek lub kiełbaskę i zalewam leczem.


Andrzejki Dzień Dziecka gotowanie dla dzieci grill impreza Karnawa. Dzisiaj gotujemy leczo, żelazną pozycję letniego menu w wielu domach. I pewnie w wielu domach gotuje się je inaczej:) Ja też nie gotuję tego dania według jed. Dzisiaj zrobiłam na obiad i kolację leczo z cukinii, takie proste i smaczne.


NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Zobacz, jak zrobić leczo. Niektórzy lubią dodać do lecza.


W dobrych restauracjach możemy spotkać lekkie i zdrowe leczo z cukinii. Wegetariański wariant obfituje w warzywa takie jak cebula, papryka oraz pomidory. Opcjonalnie można użyć kapusty i grzybów – świetnie sprawdzą się pieczarki. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Koniecznie sprawdź prosty przepis na warzywne leczo z grzybami. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Przygotuj je w wersji, którą najbardziej lubisz: pikantnej, z ząbkami czosnku i papryczką chili lub łagodnej, z dużą ilością ziół, takich jak tymianek, majeranek czy. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką.


Gotowanie leczo z cukinii

Całość zalej passatą, gotuj około minut. Podawaj z kromką dobrego chleba. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze Poniżej jedna z kilku wersji lecza jaką robimy w naszym domu – można ją sklasyfikować i umieścić pomiędzy węgierskim leczo, a prowansalskim ratatouille.


To jeden z moich ulubionych obiadów, dlatego w sezonie robię go kilka razy. Rozważam też czy nie wpakować leczo do słoików lub część zamrozić? Mam tak dużo cukinii, że nie jesteśmy w stanie przejeść jej na bieżąco. Elexis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gotowanie z Elexis. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne leczo - z papryki, cukinii i pomidorów.


Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Jest aromatyczne, w smaku wręcz idealne. Gdy chcemy powrócić do tych smaków zimą koniecznie musimy zrobić kilka.


Dodaj oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co chwilę mieszając, smaż na nieco większym ogniu przez minut. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojone w kostkę pomidory, suszone oregano i paprykę w proszku. Serwuj z ulubionym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty