Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Przepisy z kategorii leczo bezmięsne. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. W proponowanej wersji leczo jarzyn nie jest mniej, za to zdecydowanie więcej.
W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Podajemy sprawdzony przepis na leczo. Codziennie dodaje nowe przepisy na ciasta bez pieczenia, domowe wypieki, smaczne obiady i przekąski, zarówno dla osób jedzących mięso jak i wegetarian.
Kasza bulgur jest niezwykle zdrowa, pożywna, bogata w antyoksydanty i zdecydowanie powinna być częściej stosowana w naszej diecie. Z dodatkiem warzyw tworzy lekkie i typowo letnie danie. Tosia i Śliwka Poznały się w zerówce, przeżyły razem sporo szkolnych wycieczek, ale tak naprawdę połączyła je wspólna miłość do jedzenia. Uwielbiają celebrację długich, leniwych śniadań. Polecane przepisy: min.
Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. Pierogi z kapustą i grzybami. Ale z wiekiem coś w tych kubkach smakowych jest, jak by dojrzały i instynkt mnie pokierował by spróbować. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na bezmięsne leczo. Leczo z cukinią i pieczarkami.
Stopień trudności Bardzo łatwy Składniki: (dla osób) Cukinia. Puszka pomidorów krojonych. Dodaj do leczo na ostatnie minut gotowania. Podawaj z pajdą chleba z masłem roślinnym lub innymi dodatkami. Pyszne od razu, ale najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy aromaty się przegryzą.
Po dodaniu czegokolwiek innego przestaje być leczem, to tak, jakbyś dodawał brokuły do bigosu. Przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, dusić pod przykryciem do miękkości. Zapraszam po mój najlepszy przepis na najbardziej klasyczne leczo. Takie leczo to fantastyczny i bardzo sezonowy pomysł na obiad. Regały uginają się od książek kucharskich, z niektórych do dziś nie wypróbowałam żadnego przepisu, bo pomimo że ładnie wydana, ciekawe i apetyczne zdjęcia to przepis nie ma sensu, czasem składnik, a czasem skomplikowane wykonanie zniechęca.
Najgorszy przepis z jakiego korzystałam, nie da się tego jeść. Przykre, że zmarnowało się pieniądze i czas. Zapisz przepis w ulubionych. Najbardziej smakuje mi leczo bez mięsa. Bez żadnych kiełbasek, wieprzowiny, czy parówek.
Same warzywa i przyprawy. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Oczywiście leczo może być.
Moja mama tak właśnie przygotowywała taki sos lub leczo z kabaczka i podawała z makaronem. Im kabaczek młodszy, tym gotuje się krócej. Nie ma to jednak kolosalnego znaczenia, bo całe danie przygotowuje się zaledwie w kilka chwil a gotuje góra minut.
Dania mięsne: Schab pieczony z warzywami, Szwedzkie kotleciki z cielęciny, Schab z suszonymi morelami, Schabowe z marynaty mleczno-cebulowej, Żeberka w sosie słodko-pikantnym, Polędwica wieprzowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Polędwiczki wieprzowe z konfiturą, Kotlety schabowe pod pierzynką z pieczarek i sera, Żeberka z marynaty, pieczone i grillowane w piekarniku, Aromatyczny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.