wtorek, 21 sierpnia 2018

Proste leczo

Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy.


Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Na blogu znajdziecie jeszcze kilka innych wersji na leczo pod tym tagieleczo – przepisy. Przepisy na leczo są różne. Leczo - danie proste i smaczne.


Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. ZAWSZE robi bez cukinii.


Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. I pewnie w wielu domach gotuje się takie leczo inaczej, choć -jak zakładam- stałe składniki, czyli sezonowe warzywa typu kabaczek, cukinia, pomidory czy. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Takie domowe leczo z cukini jest super proste i dość szybkie do zrobienia.


Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. Moje leczo z cukinia znika w godzinę, więc uwierzcie mi, że gotuję je dość często. Pierwsza potrawa, jaką nauczyłam się robić samodzielnie.


I zrobiłam ją na wakacjach na działce, kiedy dostałam piękną, wielką cukinię. Teraz unikam dużych okazów, dzięki czemu nie muszę z nich wyrzucać skóry ani pestek, a miąższu rozgotowywać na papkę, żeby był zjadliwy :)Tak czy inaczej, tamta. Jak przygotować pyszne i szybkie leczo w naszej kuchni? Przedstawiamy sprawdzony przepis, który nie sprawi Wam trudności, a przy okazji pozwoli pokazać.


Przygotowanie vege leczo: Cukinię obieram ze skórki, kroję w kostkę i wsypuję do wielkiego gara. Cebulę schładzam w zamrażalniku przez ok. Pomaga zanurzenie jej w lodowatej wodzie, ale wtedy musicie szybciej kroić, bo się kapnie i będzie mścić! Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. To kolorowe, sycące i przede wszystkich banalnie proste danie.


Na Węgrzech leczo jest tym, czym w Polsce bigos. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszne leczo z cukinią i kiełbasą, leczo jest bardzo smaczne, lekko pikantne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne. Super pasuje na jesienną i zimową aurę - bardzo dobrze rozgrzewa nie tylko ciało ale i duszę :) Koniecznie wypróbujcie nasz przepis na proste i szybkie leczo z kiełbasą.


A to leczo z cukinii jest do tego wyjątkowo proste. Zaletą mojego leczo z cukinii jest to, że nie trzeba do niego wielu składników. Proste, smaczne, delikatne i niskokaloryczne leczo z cukinii jest jednym z tych dań, które polecam osobom na diecie, lubiących kuchnię delikatną, fit i zdrową.


Proste leczo

Zapraszam na pyszne i słoneczne leczo z papryki, takie, które można jeśc od śniadania do kolacji. Smakuje obłędnie jako danie podstawowe. Moje ulubione, zdecydowanie najlepsze leczo warzywne. To danie jednogarnkowe, szybkie, pyszne i proste! Bardzo często je robię i uwielbiam jego smak.


Ponieważ z tego przepisu wychodzi cały garnek cudownego leczo, to polecam podać je samo lub z dodatkiem ryżu. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np.


Ja postanowiłam postawić na dietetyczne leczo, które warto zjeść np. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Aby leczo z cukinią i kiełbasą zyskało smak, całość dopraw przyprawami i duś przez około 15–minut. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Chociaż leczo z kiełbasą i cukinią najlepiej smakuje podawane od razu po przygotowaniu, gotowe leczo możesz przelać do słoików i przechowywać w lodówce.


Proste leczo

Pamiętaj, że leczo w słoikach należy pasteryzować. Sprawdź tu sprawdzony przepis!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty