Zupa krem z soczewicy z mlekiem kokosowym. Spodobał Ci się ten przepis? Oceń przepis aby doradzić innym! Zdrowa i pożywna, w sam raz na zimową porę. Sezonowa zupa z dodatkiem wartościowych warzyw i roślin strączkowych.
ZUPA KREM Z SOCZEWICY W taki dzień zupa krem z soczewicy z mlekiem kokosowym pasuje jak ulał. Zimniej się zrobiło, aż chce się zjeść coś ciepłego. To doskonały przepis dla osób, które są na diecie i chcą zrzucić zbędne kilogramy. Cebulę i czosnek pokroić drobno i podsmażyć na maśle.
Warzywa obrać, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Chwilę smażyć, a następnie zalać wrzącym bulionem. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz opłukaną na sicie soczewicę. Gotować aż warzywa bedą miękkie, po czym dodać.
Zupa z soczewicy to już stałe cotygodniowe danie ale pokusiłem się o modyfikację i soczewicę zastąpiłem łuskanym grochem. Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw korzeniowych i przypraw jest aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca. Idealnie wpisuje się w jesienne i zimowe menu. Mimo długiej listy składników zupa jest bardzo prosta do przygotowania. Podstawą dania jest oczywiście soczewica.
Równie dobrze soczewica smakuje też w parze z grochem lub kiszoną kapustą, a aromat prawdziwej jesieni możesz poznać, gdy na twojej kuchence zabulgocze zupa z dyni i soczewicy. Jeśli zaś lubisz wycieczki do innych krajów, możesz spróbować włoskiej zupy z soczewicy na białym winie lub zupy soczewicowej na mleku kokosowym. Pomagał mi mój szybkowar.
Wyszła bardzo pożywna i aromatyczna. Pyszny, rozgrzewający i szybki w przygotowaniu krem - zdrowy i smaczny! Gęsta zupa z czerwonej soczewicy Czas przygotowania: min. Nawet dziecko się zajada, co nie jest regułą.
Przepis na zupę z soczewicy bardzo lubię i smakuje ona wszystkim członkom mojej rodziny. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Wielkopolska pyra. Warto ją włączyć do swojego menu. Opis przepisu: Autor: WINIARY Przepis na sycącą zupę z soczewicy to pomysł na doskonały krem warzywny na obiad – będzie miał aksamitną konsystencję, jeżeli pomidory z puszki zmiksujesz na gładką masę za pomocą blendera. Soczewica jest bardzo cennym warzywem strączkowym - zawiera dużo białka, błonnika, węglowodanów złożonych, potasu, wapnia, magnezu i witaminy B. Zupa jest bezglutenowa, a jeżeli użyjemy warzywnego bulionu, będzie też wegańska.
Serdecznie polecam :-) Składniki: pół szklanki j czerwonej soczewicy, marchewka, cebula, ząbek czosnku, pietruszka (korzeń), ziemniaki, szklanka bulionu, 1. Polecam moją zupę krem z czerwonej soczewicy, rozgrzewającą i aromatyczną. Szybka, prosta, pełna zdrowia i po prostu pyszna. Zawsze wtedy, kiedy nie chce się zbyt długo gotować. Ten krem smakuje pysznie zarówno wtedy, gdy jest delikatnie podgrzany, ale również na zimno (opcja na cieplejsze dni).
Zupa-krem z zielonej soczewicy - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Naszym zdaniem to tylko uprzedzenia i stereotypy. Taka prosta zupa-krem z marchwi i soczewicy nada się świetnie na obia ale również na kolację.
Pierwsze skrzypce gra tym razem rozgrzewające, aromatyczne curry, które nie tylko nadaje zupie smaku, ale także złocistego koloru. Akompaniują mu papryczka chilli, słodka papryka oraz czosnek. Sprawdź przepis na zupę z soczewicy czerwonej! W dużym rondlu rozgrzej oliwę, włóż cebulę z czosnkiem i podsmaż na szklisto.
Dodaj obraną i pokrojoną w drobną kostkę marchew i smaż razem minuty. Wsyp opłukaną na sicie soczewicę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.