środa, 14 października 2015

Leczo z kiełbasą i papryką i pieczarkami

Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury.


Coś ciepłego, sytego, domowego. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna.


Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym.


Leczo z kiełbasą i papryką i pieczarkami

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować.


Zetka Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Lista przepisów na przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: pieczarki, paprykę i cukinię. Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad.


Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy.


Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą.


Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.


Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Leczo z cukinią i pieczarkami. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody.


Najlepsze leczo robi mój Maż. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam. Podawaj z kromką dobrego. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą.


Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Paprykowe leczo z kiełbasą, pieczarkami i fasolką szparagową. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. To doskonałe danie, pełne warzyw.


Potrzebne produkty kupisz w każdym, nawet prowincjonalnym sklepie. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Strona główna dania główne leczo z pieczarkami kiełbasą i mięsem. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Całość doprawić czosnkiem i papryką w proszku. Przepis na leczo z pieczarkami.


Potrawa jest dziecinnie prosta w przygotowaniu i do tego tania. Dusić jeszcze minut i na koniec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty