piątek, 9 października 2015

Puszyste muffinki

Puszyste muffinki

Muffinki pięknie wyrastają, są puszyste i naprawdę smaczne. Nie wymagają wyszukanych składników, na pewno każdy znajdzie je u siebie w kuchni. Do środka można wrzucić co nam się tylko podoba (ja nadziewam marmoladą, konfiturami, owocami, czekoladą). Wierzchnią warstwę mieszam czasami z kakao, dzięki czemu mam wersję jeszcze.


Puszyste muffinki

Pieczesz muffinki nie po raz pierwszy, a wciąż nie wyrastają tak, jak te z przepisów w kolorowych magazynach? Jeśli zastanawiasz się, co robisz źle, klikaj na kolejne zdjęcia. Z opisów dowiesz się co zrobić, żeby muffinki zawsze wyrastały wysokie i puszyste. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami 5. Dodane przez andzikw: Tylko o kuchni. Marzą ci się puszyste muffinki z rodzynkami?


Jeżeli chcesz zabrać keks do pracy lub podać go w przystępnej formie, idealnym rozwiązaniem są keksowe muffinki. W tej roli idealnie sprawdzają się babeczki z dyni lub marchewki. W środek możesz włożyć kawałek czekolady, który w czasie pieczenia cudownie się rozpuści. Jeden z najbardziej podstawowych przepisów na muffinki.


Są takie delikatne, puszyste i sprężyste. Najlepsze muffinki – puszyste i zawsze wychodzą! Robią się ekspresowo, zawsze wyśmienicie wyglądają i smakują.


Wystarczy dwa razy zamieszać łyżką i gotowe. Już nawet nie pamiętam skąd mam ten przepis, ale zapisałam w swoim cudnym. Uwielbiam muffiny pod każdą postacią, a im więcej dodatków się w nich znajduje, tym lepiej. Propozycja, którą mam dla Was dzisiaj, czyli puszyste muffiny z jagodami jest idealna na lato, kiedy nie mamy czasu ani ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Pieczone w formie na muffiny smaczne małe deserki, idealne na przyjęcia, imprezy, spotkania ze znajomymi jak i na dziecięce uroczystości.


Wśród nich muffiny czekoladowe, marchewkowe, cytrynowe, jogurtowe, z owocami: śliwkami, malinami, porzeczkami i jagodami. Kruche babeczki z kremem i owocami, babeczki kajmakowe i makowe. Ekspresowy deser do kawy i pomysł na drugie śniadanie. Pomysłów na muffinki są tysiące. To szybki i pyszny deser, po który bardzo często sięgamy.


Które lubicie najbardziej? Obiecałam kiedyś Malcie, że podam przepis na muffiny z buraczkami. Są naprawdę smaczne i smakują jak delikatne kakaowe babeczki. To tak jak z ciastem marchewkowym, gdybym nie znała składu, nie powiedziałabym, że tyle w nich buraków.


Muffiny to babeczki, na których punkcie kilka lat temu wręcz oszalałam! Na pewno wiecie, jak robić muffiny ;-) Ale czy znacie przepis na muffinki, które są nie tylko pyszne i puszyste, ale też niebiańsko wilgotne w środku, takie że aż się rozpływają w ustach? Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.


Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań. Przepis na szybkie i proste w przygotowaniu kakaowe muffinki z rodzynkami. Są doskonałym pomysłem na mały deser.


Puszyste muffinki czekoladowe. Swoim kształtem przypominają równie popularne cupcakes, lecz nie są tak słodkie i przeważnie nie pokrywa się ich lukrem. Nazwa muffin wywodzi się od słowa „muffe” albo „moufflet”. Pierwsze z nich odnosi się do popularnego w. Wielkanoc już coraz bliżej więc dzisiaj w Weekendowej Cukierence prezentuję Wam małe babeczki, które możecie włożyć do wielkanocnego koszyczka. Babeczki wychodzą puszyste i delikatne w smaku, wręcz aksamitne.


Nie ma w nich oleju ani masła, ale robimy je wyłącznie na śmietanie kremówce. Są bardzo proste do przygotowania. Często pokazuję Wam dekorację muffinek, babeczek, cupcakes, ale żebyście nie musieli szukać, to dzisiaj najlepszy, bazowy przepis na muffiny.


Jest jeszcze lepszy niż poprzedni, bo babeczki wychodzą mięciutkie i delikatne. Do środka możecie wrzucać ulubione dodatki, a nawet za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty