poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Leczo z pieczarkami przepis

Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury.


Posoloną podsmażam na oliwie do czasu aż lekko się zeszkli. Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę. Pod koniec daję również starty lub przepuszczony przez praskę czosnek i suszone papryki. Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami. Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY.


Coś ciepłego, sytego, domowego. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw.


Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Polecane przepisy: min. Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. Leczo z cukinią i pieczarkami. Pierogi z kapustą i grzybami.


Kroki wykonania: Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju. Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku. Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski. Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok min. Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki.


Doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Cebulę, pokrojoną w kostkę, podsmażamy na oleju.


Podsmażoną, przekładamy do większego garnka. Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. DRUKUJ PRZEPIS Drukuj ze zdjęciem Drukuj bez zdjęcia. Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Justyś Wyświetl mój pełny profil.


Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Leczo z pieczarkami przepis

Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki.


Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są.


Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce. Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą. A największy klasyczk, to moje pyszne leczo węgierskie.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty