poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Pyszna i super sycąca zupa fasolowa, którą zna każdy Polak. Moja zupa fasolowa przepis - prosty, sprawdzony, pyszny! Przede wszystkim zupa fasolowa powinna być dość gęsta i bogata w składniki. Zupa fasolowa , fasolówka. Tradycyjna polska zupa z fasoli Piękny Jaś z boczkiem i ziemniakami.


Schowała się wśród przepisów i dziś ją odnalazłam. Ponieważ chłodniejsze dni ciągle mamy, możemy taką pożywną zupę podać na obiad. Przepis stary, prosty i sprawdzony. Jak zwykle bazą są dobre warzywa i coś wędzonego! Do zupy fasolowej używamy fasoli suszonej.


Przed gotowaniem należy ją moczyć przez całą noc w czystej wodzie. Niektórzy zupę gotują na wodzie w której fasola się moczyła, ja jednak zawsze ją odlewamy, a zupę fasolową gotuję na czystej świeżej wodzie. Jesienią i zimą sięgam po przepisy na treściwe i rozgrzewające potrawy. Gęsta i pożywna zupa z fasoli to idealny pomysł na rozgrzewkę w chłodne dni. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Zupa fasolowa

Moja jest gęsta i aromatyczna, pachnąca wędzonką i majerankiem. Odpowiednia na rozgrzewkę w chłodne dni. Zapraszam po tradycyjny przepis na fasolówkę.


Nie wiemy jak Wy, ale my uwielbiamy zupy. Szczególnie te polskie, tradycyjne, które kojarzą się nam z dzieciństwem. ZUPA FASOLOWA NA ŻEBERKACH Z WĘDZONYM BOCZKIEM - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!


Zapach delikatnej wędzonki przeplatany ziołami niesie się po całej kuchni dając atmosferę jak u mamy :). Jeśli można coś dorzucić: Faktycznie, zupka lepiej smakuje jak troszkę dłużej postoi. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Gęsta, pożywna i rozgrzewająca zupa z fasoli z dodatkiem boczku wędzonego, na zasmażce. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!


Idealne danie na mroźne dni. Stanowi potężne źródło białka i smakuje niemal każdemu. Co więcej, sprawdzi się nie tylko jako pierwsze danie, ale również solo – w roli głównej. Aby zapewnić fasolówce intensywny smak i aromat, białą fasolę i warzywa ugotuj do miękkości w Rosole drobiowym WINIARY. Rozgrzewającą i odżywczą zupę z fasoli dopraw do smaku wg uznania i opcjonalnie posyp.


Zupa fasolowa

Fasolę moczymy przez ok. Gdy fasola zmięknie przelewamy wraz z wodą i przyprawami do garnka, uzupełniamy wodą o ok. Boczek zalej zimną wodą, dodaj obrane warzywa i ugotuj do miękkości. Po ostygnięciu wyjmij z wywaru.


Jarzyny odłóż, później możesz je zużyć do sałatki, mają świetny smak. Na przełomie lata i jesieni bierzesz fasolę świeżą, która nie wymaga moczenia, zimą, wiosną lub wczesnym latem - suszoną, a gdy zupełnie nie masz czasu - fasolę z puszki. Wypróbuj nasz przepis na pyszną fasolówkę na boczku. Dowiedz się też: Jak gotować fasolę?


Czy zawsze należy moczyć fasolę i odlewać wodę? Ekspresowa zupa fasolowa. Jest gęsta, sycąca i aromatyczna. Wrocław, dolnośląskie, Poland Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Na drugi dzień gotujemy ja w tej samej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego, na niewielkim ogniu do momentu aż będzie pół miękka.


Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty