Kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami. Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder i szczyptę soli. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i wbić żółtko.
Cisto zagnieść, owinąć folią spożywczą i schłodzić ok. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Ciasto i krem to znany Wam już przepis na tartę z kremem waniliowym i truskawkami. Przyznacie, że takie babeczki prezentują się chyba jeszcze lepiej niż jedna duża tarta :-) Co więcej, nie trzeba ich porcjować a więc nie kruszą się przy krojeniu i są wygodne do częstowania.
Wczoraj piekłam babeczki wg Pani receptury. Mimo, że zamiast masła użyłam margaryny kasi babeczki były kruche i po upieczeniu bez problemu wychodziły z foremek. Babeczki wypełniłam frużeliną z czerwonych porzeczek oraz kremem ze śmietanki i mascarpone.
Wierzch obsypałam wiórkami i ozdobiłam czereśnią. Małe, kruche babeczki z lekkim kremem waniliowym, galaretką i owocami. Królowały u mnie na Sylwestra:). Bardzo smaczne, idealne na jeden większy kęs. Najlepiej będą smakowały z owocami jagodowymi, ale w okresie zimowym możemy użyć owoców z puszki, z syropów i kandyzowanych.
Przed nałożeniem kremu, możemy na spód babeczek dodać odrobinę ulubionego dżemu lub konfitury. Tak przygotowanym kremem wypełnić spody babeczek (najlepjej użyć do tego rękawa cukierniczego) i udekorować owocami. Najlepiej, żeby przed podaniem babeczki poleżakowały w lodówce przez ok. Jeśli będziesz robić te.
Polecane przepisy: krem z budyniu waniliowego i serka mascarpone Zobacz więcej. Desery Pieczone pączki z waniliowym mascarpone. Są efektowne oraz łatwe i szybkie w wykonaniu. KRUCHE BABECZKI Odmierzamy mąkę i wyrównujemy jej poziom krawędzią noża.
Wsypujemy do miski i dodajemy masło oraz sól. Palcami, nożem lub siekaczem do kruchego ciasta (w przypadku użycia noża lub siekacza czynność wykonujemy na blacie) łączymy składniki aż zaczną przypominać drobne płatki owsiane, lub lepiej- bardzo grubą kaszę. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w małe kosteczki, cukier i jajko. Przesiekać składniki nożem aż ciasto będzie miało formę drobnych grudek.
Zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię spożywczą lub papier do pieczenia i włożyć do zamrażalnika na około. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kruche babeczki z budyniem, które na pewno zasmakują domownikom. Znikają ze stołu w kilka chwil, pi Zobacz więcej.
Krok po kroku o tym, jak przygotować i jak upiec kruche ciasto przeznaczone na słodkie babeczki. Tak upieczone babeczki możemy nadziać każdym ulubionym składnikiem lub składnikami: kremem, bitą śmietaną, owocami. Słodka pokusa, czyli kruche babeczki z kremem budyniowym.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Świat Wypieków. Chrupkie ciasto, śmietankowy krem oraz owoce (świeże lub z konfitur) tworzą idealną kompozycję smaków. Kto bardzo się spieszy, może użyć gotowych kruchych babeczek, które wystarczy napełnić budyniowym kremem i udekorować owocami, ale wiadomo, że najlepsze są babeczki. Opis przepisu: Autor: crisBabeczki z kremem waniliowym i owocami to kruche ciasto z aksamitnym kremem z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY udekorowane ulubionymi owocami.
Gotowe babeczki z kremem waniliowym i owocami zalej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty. Pyszne :-) Nie jestem specjalistą w dekorowaniu, więc wypełniłam babeczki kremem i obsypałam prażonymi migdałami. Było ładnie i przyjemne chrupało. Moje babeczki też wyszły kruche, ale solidnie wysmarowałam foremki tłuszczem przed posypaniem mąką i wychodziły bez problemu. Te wśmienite ciasteczka bardzo szybko znikają ze stołu.
Lubi je praktycznie każdy, a najmłodsi szczególnie. Są małe, słodkie i niezobowiązujące. Możecie je nadziać tym, na co macie ochotę. Witam Kochani, dziś bardzo wiosenny przepis-pyszne babeczki z owocami i kremem. Z babeczkami zawsze jest sporo roboty, ale warto.
Babeczki składają się z kruchego ciasta, wypełnione są masą, następnie owocami i wszystko polane jest galaretką. Klasyczne babeczki na bardzo kruchym cieście, z puszystym śmietankowym kremem budyniowym i całym mnóstwem truskawek. Ciasto jest tak kruche i delikatne, że trzeba bardzo ostrożnie wyjmować je z foremek, ale swoją delikatność wynagradzą nam smakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.