Myliłam się, przepis jest prosty, a faworki wspaniałe, trzeba po prostu powoli wszystko dokładnie zrobić tak jak w przepisie. Jeżeli komuś nie wychodzą to coś robi się źle. PRZEPIS NA FAWORKI: SPRAWDZONY, PROSTY I SZYBKI. Sprawdzony przepis na faworki, czyli chrusty.
Oceń przepis aby doradzić innym! Przygotowanie faworków jest nieco łatwiejsze niż smażenie pączków. Jest kruche i lekkie dzięki wtłoczonemu. Witam, przepis wydaje się prosty ale coś musiałam popsuć bo już podczas wyrabiania ciasto było twarde i nie dało się ulepić zwartej kuli.
Potem gdy mąż wybijał wałkiem to ciasto było twarde ale pomimo tego spróbowałam usmażyć kilka faworków na próbę i niestety wyszły bardzo twarde- próbowałam rozwałkować najcieniej jak. Ja w dzieciństwie nazywałam je morszczynem ze względu na pęcherzyki powietrza w usmażonym cieście. Takie właśnie powinny być domowe faworki - lekkie i chrupiące. Fatalny przepis, za dużo mąki.
Składniki w żaden sposób nie chcą się skleić i dać wyrobić na jednolitą, plastyczną masę. Po prawie godzinie ugniatania ciasto poszło do kosza. Powoli zapominamy o świątecznym przejedzeniu i już mamy ochotę na jakieś przysmaki. Oto prosty przepis na foworki. Znajdź przepis na faworki w Ugotuj.
Prosty przepis na pyszne tradycyjne faworki. To łatwiejsze niż Ci się wydaje, zaskocz swoich bliskich :) Sprawdź instrukcję ze zdjęciami krok po kroku na ciastkożercach! Placki owsiane - prosty przepis. W zimie domowe wypieki, ciastka i słodkości szczególnie wszystkim smakują.
Wyjątkiem od tej reguły nie są faworki czy też chrust, który podbija serca i. Faworki, czyli chrust - sposób przygotowania: Wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto na jednolitą masę i wybić je wałkiem. Na środku każdego paska zrobić kilkucentymetrowe nacięcie przez które przewijamy jeden koniec paseczka, uzyskując kształt. Tylko w karnawale można sobie pozwolić na taką dozę kalorii i zarazem.
Każdy pasek naciąć w środku na 2–cm. Pani Jolu ja mam na chrusty bardzo fajny przepis jeszcze mojej mamy. Chrust cieniutko wywałkowane są. Kruche chruściki smakują wybornie posypane.
Faworki to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych, polskich deserów. Najlepszy, bo sprawdzony, jest ten od mamy czy babci. Jeśli jednak takiego nie masz, a chcesz zaserwować swoim bliskim chrusty, sprawdź, jak je przygotować. W mące robimy zagłębienie, dodajemy żółtka, szczypty soli, wodę, kwaśną śmietanę, wódkę (alkohol w cieście powoduje, że chrusty podczas smażenia nie chłoną tłuszczu). Szybko i wygodnie przeliczysz gramy na łyżki, łyżeczki, szklanki, sztuki!
Drożdżowe ślimaczki z powidłami. Baletki makowe z konfiturą różaną. Nie wszyscy w tłusty czwartek zajadają się pączkami. Dla tych, którzy wolą chrupiące faworki (chrusty czy chruściki), mamy przepis na faworki według. Ta pewnie poznała go z „Kuchni Polskiej” lub „Przyjaciółki”.
I tu zgrabnie nawiążę do Święta, jakie już niedługo przed nami! A robi się to tak: Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. Można tez piec w piekarniku,a nie w tłuszczu,Jutro robię! Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na łatwy przepis na chrusty.
Przepis, z którego korzystam, mam od Babci. A jeśli tłusty, to kuszący pysznymi pączkami. Jednak nie to nie tylko pączki. Tłusty czwartek już wkrótce. Fani kruchego, francuskiego ciasta na pewno.
Bardzo dokładny przepis na kruche faworki domowe znane też jako chrust, chruściki lub jaworki. Te polskie tradycyjne i chrupkie ciastka można smażyć w głębokim oleju lub upiec w piekarniku. Będą chrupiące i pyszne. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.