środa, 18 października 2017

Przepis na leczo z parówkami

Pamiętajmy, że leczo jest typem dania, które świetnie się wekuje. Dodane przez trele-morele w: Tylko o kuchni. Szukam przepisu na kapustę z parówkami, ale kompletnie nie wiem na czym ten przepis polega.


Przepis na leczo z parówkami

Z tego co wiem to chyba jest to coś na zasadzie bigosu. A jeśli szykujecie dzieciom słoiki bo np. Sprawdź przepis na leczo z parówek! Parówki pokrój w plasterki o grubości ok. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu.


Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj. Jeśli z przyjemnością zajadasz się hot-dogami, to wypróbuj przepis na parówki zapiekane z serem. Jest to przepis na jedno z najprostszych dań, jakie możesz sobie wyobrazić! DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Dania główne Proste jesienne leczo z cukinia i patisonem.


Niezwykle proste ale sycące danie idealne na jesienne słotne dni. Wersja tu obecna została przygotowana przez teścia w ramach rodzinnej wersji. Przygotowanie dania leczo z parówkami. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo szykuję od początku do końca w jednym, większym garnku. Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. Można to śmiało zrobić w garnku docelowym z zachowaniem odpowiedniej kolejności dodawania składników.


Przepis na leczo z parówkami

W sezonie na paprykę wekuję sobie paprykę z pomidorami na leczo. Potem to już tylko robić. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z parówkami i pieczarkami. Leczo z parówkami Czas przygotowania: min.


Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Leczo wyszło dobre, ale przepis powinno się dopracować – szczególnie dla kogoś kto robi pierwszy raz. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej.


Pomidory nacięłam na krzyż, zalałam na chwilę wrzątkiem, odcedziłam i zdjęłam z nich skórkę. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Leczo jest typowym daniem węgierskim, które bazuje na papryce, cebuli i pomidorach. Ja dzisiaj wrzucam przepis na leczo z parówkami. Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę.


Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, aż tłuszcz się wytopi, dodać parówki, smażyć min. Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku.


Zainspiruj się nowymi smakami Biedronki. Przepis na leczo z parówkami i kukurydzą. Wejdź na stronę i zobacz! Cukinie obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj i pokrój w kostkę.


Pomidory sparz wrzątkiem ,obierz ze skóry i pokrój w ćwiartki. Do rondla wlej olej i włóż cukinię, paprykę i pomidory. Na patelni przesmaż cebulę. Cebule obierz i pokrój w kostkę.


Zupełnie inne danie, czyli leczo z parówkami! Jest przepyszne i można je przyrządzić w bardzo szybki sposób. W przypadku, gdy nie macie kiełbasy lub nie wiecie z czym zrobić leczo to polecam Wam parówki! Może się wydawać, że nie będą pasowały, ale okazały się doskonałym wyborem! Sos węgierski - przepis prosty jak drut.


Jeśli jeszcze nigdy go nie robiłaś, warto spróbować, może stanie się hitem na twoim stole.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty