Kiedy jesień zastępuje lato, a dni robią się chłodne i coraz krótsze, chętniej sięgamy po przepisy na rozgrzewające dania. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie.
DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!
U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Kroki wykonania: Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju. Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku.
Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski. Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok min. Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki.
Doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę ,wyciśnięty czosnek i pokrojoną kiełbasę.
Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy. Coś ciepłego, sytego, domowego. Lista przepisów na przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.
Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na.
Słoiki stawiamy do góry nogami w ciemnym, suchym miejscu, żeby się zawekowały. W ten sposób latem przygotowane leczo dotrwa do zimy bez konieczności pasteryzacji. Można również zamrozić przygotowane leczo. Polecamy: Przepisy na przetwory z cukinii - na słodko i na słono.
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni.
Leczo z kiełbasą - przepis. Kostke bulionowa rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i wlac do garnka. Całość dusić jeszcze ok minut. Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj. Ja podsmażam cebulę na wytopionym boczku wędzonym.
Muszę zrobić to leczo bo. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na tłuszczu przesmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki.
Następnie podsmażyć kiełbasę, a na samym końcu warzywa. Składniki przełożyć do garnka, wlać szklankę gotowanej wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić na wolnym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.