piątek, 13 października 2017

Jak zrobic leczo z pieczarkami i kielbasa

Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.


Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami.


Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Cebulę, pokrojoną w kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną, przekładamy do większego garnka.


Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna.


Przepis na leczo z pieczarkami. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy. Przedstawiamy kilka przepisów na leczo.


Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.


Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Gorąco polecam i życzę smacznego ! Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Coś ciepłego, sytego, domowego.


Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść się łyżką do zupy – dodaj więc esencjonalny bulion warzywny i. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Jeśli lubisz bardziej wyraziste dania – dodaj także dowolny rodzaj papryczki ostrej, chili lub jalapeno.


Bardzo często dzieciaki nie chcą jeść warzyw. Tymczasem leczo z kielbasa ma w sobie coś magicznego i dzieci zajadają je z wielką chęcią. Sama wracam do niego z miłą. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Kulinarneprzygody Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kulinarne przygody.


Leczo z cukinią - przygotowanie. Niektórzy lubią dodać do lecza. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę.


To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Zobacz, jak zrobić leczo. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy.


Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Ponieważ w moim domu leczo jada się jako główne danie z dodatkiem pieczywa, ekstra składnikiem jest cukinia, która je świetnie uzupełnia, a dla zaostrzenia smaku mała papryczka chilli.


Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty