Podstawą są oczywiście warzywa, w tym papryka i cebula, dzięki czemu można je stworzyć w wersji wegetariańskiej. Najpopularniejsze jest jednak leczo z mięsem rozumianym jako kiełbasa. Z czym można zrobić jeszcze to danie? Re: z czym podajecie leczo ? Ale musi byc takie bardziej geste, zeby ryz w tym wszystkim nie plywal. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni.
Na Węgrzech leczo stanowi dodatek do dania głównego z mięsem, ale i samodzielne danie. Leczo można przygotować w wielu wersjach smakowych. Leczo, które chcę Wam pokazać szykuję na oleju a nie na smalcu, za to dodaję do niego symboliczną ilość kiełbasy. Przepisy z kategorii leczo z czym podawać. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach).
Są też banany wokół których obwija się pierś z. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. LECZO Z MAKARONEM Wpadłam na pomysł, że podać leczo z makaronem, takie proste domowe. Leczo z makaronem, chlebem lub ziemniakami zawsze występuje u nas w wersji wege, bez mięsa, boczku lub kiełbasy.
Wegetariańskie leczo warzywne szykuję zazwyczaj na oliwie z oliwek. Czasem też na zwykłym oleju roślinnym. Takie leczo z pieczarkami, papryką oraz innymi warzywami można też podzielić na kilka porcji i podać na różne sposoby. Część leczo można podać z podsmażoną kiełbasą. Można podać z ryżem, kaszą gryczaną, chlebem, makaronem.
Bardzo często tak właśnie robię. Oczywiście moje leczo warzywne można podać z fasolą, ciecierzycą oraz soczewicą. Sama jestem ciekawa, które strączki Ty lubisz? U nas właściwie występują one naprzemiennie. Leczo warzywne spełnia swoją rolę idealnie, jako bogata smakowa baza, do której pasują właściwie wszystkie rośliny strączkowe.
Leczo z cukinią podajemy z pajdą świeżego chleba, ryżem lub ulubioną kaszą. Jeśli dodatkowo posypiemy naszą potrawę na talerzu posiekanym szczypiorkiem i pokruszonym serem feta, to będzie wyjątkowy i kolorowy obiad. Jeżeli zależy nam na efektownym podaniu potrawy, możemy przełożyć ją do.
Pyszne danie całoroczne dla tych, którzy nie przepadają za mięseleczo warzywne. Uwielbiam jego smak i te kolory w garnku i na talerzu! Takie leczo z warzywami szczególnie polecam teraz, zimą, kiedy każdy z nas potrzebuje solidnej dawki witamin.
Jest pożywne i rozgrzewające. Jako dodatki można do niego podać ryż lub pieczywo. Dodatki, o jakie wzbogacimy nasze leczo z cukinii, dają sporo możliwości. Zacznijmy od tego, że danie to doskonale smakuje ze świeżą bułką lub bagietką. Co więcej, kromki bułki pozwalają dokładnie wyczyścić talerz z sosu, co z pewnością uwielbiają robić łasuchy i miłośnicy tej potrawy.
Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje. Zanim przepis został spisany to był podawany z ust do ust stad tyle wersji w zależności od rejonu i wyobrazni kucharki. Cięzko wiec powiedziec ktory bigos jest bardziej bigosowy i autentyczny,ten który ma w przepisie śliwki, czy pomidory,a może jedno i drugie.
Leczo w słoiczkach bardzo przydaje się zimą, gdy trzeba zrobić szybki obiad. Wtedy wystarczy zagrzać takie danie i wbić w nie jaja. Można również podać leczo z dodatkiem ryżu lub na zimno jako dodatek Zobacz więcej.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga kuchenny bałagan. Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię. Wystarczy podgrzać i podać z bagietką.
Można też dodać podsmażaną kiełbaskę i otrzymać wówczas bardziej “męską” wersję ;) Oczywiście leczo można także podawać z makaronami, ryżem, ziemniakami w towarzystwie mięs.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.