Leczo z cukinii z mielonym mięsem. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza np.
Sprawdź przepis na leczo. Przepis na leczo bez mięsa i cukinii. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Uwielbiam tego typu gulasze warzywne, są zdrowe i bardzo sycące. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.
Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.
W składzie same warzywa: papryka, cukinia, pomidory, cebula. Wszystko to doprawione aromatycznym kminem rzymskim, chilli, pieprzem. Liczba kalorii właściwie równa zeru. To w końcu leczo dietetyczne.
Bez boczku, kiełbasy, mięsa. W dużym garnku rozgrzej trochę. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię.
Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce.
Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą. A największy klasyczk, to moje pyszne leczo węgierskie. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało.
Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. ZAWSZE robi bez cukinii. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Do mięsa mielonego można dodać wiele składników,by poprawić jego walory smakowe:np pieczarki,paprykę, żółty ser, marchewkę,fasolkę białą,czerwoną, oraz oczywiście przyprawy:sól,pieprz,zioła,itp.
Niezbyt wegetariańskie, prawda? Z pewnością każdy miłośnik węgierskiej kuchni oburzy się na jarskie leczo, utyskując nad niewystarczającą tłustością oraz brakiem wędzonego aromatu. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Korzystajcie, dopóki można, ze świeżych i pachnących letnich warzywek. Dzisiaj zrobiłam na obiad i kolację leczo z cukinii, takie proste i smaczne. Przygotowane w kilka minut leczo z cukinii będzie dla nas posiłkiem na cały dzień. Kiedy leczo jest zbyt wodniste możemy pogotować je bez przykrywki, aby woda odparowała, jednak papryka może się rozgotować.
Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Coś ciepłego, sytego, domowego. Wszystkie składniki dusimy, aż powstanie zawiesisty sos. Zobacz jak przyprawić leczo z cukinią, by smakowało wyśmienicie!
Wegetariańskie leczo z cukinii z fasolką szparagową – porcje po niecałe 3kcal każda. Także mniejszą zawartością tłuszczu będzie się cechowało leczo z dodatkiem duszonego mięsa drobiowego. Do leczo z cukinii przygotowanego na zimę można od razu dodać kawałki mięsa, ale polecamy zrobić przepis-bazę, który będzie można wzbogacać odpowiednimi dodatkami już po otwarciu.
To pozwala na większą różnorodność i przygotowanie takiej potrawy, na jaką w danym momencie mamy ochotę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.