Przepis na Śledzie w zalewie octowej. W mojej lodówce nigdy nie brakuje słoika ze śledziami. Są idealne jako przekąska. Gruszki w occie i inne przetwory z owoców gruszy. Gadżety dla planety – rzeczy dla ekologicznego stylu życia.
Przygotowywane w marynacie na bazie wody, octu, cukru i gotowanej cebuli podaje się jako zakąskę lub śledzie na biesiadnym stole. Trzeba przygotować śledzie w occie minimum na godziny przed podaniem aby zdążyły się one zamarynować. Przygotowanie śledzi w occie jest bardzo łatwe – można jeść je już następnego dnia. Bardzo smaczna i delikatna będzie także cebula z zalewy.
Po otwarciu słoika można ją wykorzystać, dekorując śledzie w śmietanie lub śledzie w majonezie, albo położyć na talerzykach z innymi dodatkami, bez konieczności krojenia świeżej cebuli. Za tymi w oleju nie przepadam, w sosach z dodatkiem pomidorów mogą być, ale też w sumie dla mnie to żadna rewelacja. Ale śledzie w occie lubię, nawet bardzo.
Do przygotowania śledzia w occie będziemy potrzebować surowych ryb, mogą być to całe śledzie, tuszki (czyli wypatroszone i bez głowy) lub surowe płaty (gotowe do włożenia do zalewy czyli bez płetw i kręgosłupa). Solone śledzie się do tego nie nadają. Tak marynowane smakują wielokrotnie lepiej niż te, które możecie kupić gotowe już w sklepie.
Do słoika wkładam na przemian – warstwa cebuli i warstwa śledzia. Słoik wypełniam chłodną zalewą. Na wierzch dodaję listki laurowe i ziele angielskie z zalewy.
Na sam koniec dodaję też na wierzch odrobinę oleju. Filety śledziowe marynowane w zalewie octowej. Wyśmienite jako baza do różnego rodzaju sałatek śledziowych z dodatkiem majonezu czy śmietany. Składniki: filety śledziowe 400g, woda 300ml, ocet spirytusowy 1ml, cukier łyżek do herbaty, cebula szt. Gotuj ją przez około 1-minut.
Cebula będzie wtedy miękka a zarazem przyjemnie chrupiąca. Można również ją gotować przez 1-minuty w zalewie. Następnie odstaw wszystko do ostygnięcia. Gdy zalewa i cebula będą już zimne, zacznij układać śledzie w słoiku.
Układaj warstwami śledzie i cebulę. Na koniec zalej zimną zalewą. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Można je wykorzystać także jako bazę do sałatki śledziowej, jak i podać z sosem śmietanowym lub majonezowym. Bez względu na to, w jaki sposób lubisz przyrządzać śledzie ważne, by znalazły się w domu na święta, choćby w najprostszej formie, na przykład śledzi w occie. Pamiętaj jednak, by przyrządzanie śledzi planować na 2-dni przed świąteczną kolacją, bo.
Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Śledzie w zalewie octowej. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Sprawdzony przepis na ryba w occie, czyli smażone śledzie w zalewie octowej od MniamMniam.
Smacznie, szybko i tanio. Tradycyjne i nowoczesne najlepsze przepisy na śledzie, nie tylko na Wigilię. Z cebulką, marynowane w occie lub w oleju. W pysznych przystawkach lub sałatkach śledziowych.
Do tego bardzo popularny przepis na tatara ze śledzia, sałatki śledziowe i inne przepisy na śledzika. Możesz przygotować je nawet tydzień wcześniej i trzymać w lodówce. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Wyślij przepis Śledzie w occie. LEDZIE W OCCIE Z CEBULKĄ: przepis, jak zrobić 13.
Pyszne marynowane śledzie w zalewie octowej z cebulką o wyrazistym smaku i aromacie ziela angiels Zobacz więcej. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Prawdziwe, domowe śledzie w occie, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Klasyczny przepis na śledzie w occie. Tak zrobione śledzie w occie to doskonała baza do wielu sałatek śledziowych. Jak zrobić śledzie w occie ? Po namoczeniu śledzie pokroić na kawałki.
Wodę wlać do garnuszka dodać cukier i ocet oraz ziele angielskie. Wlać do miseczki z kawałkami śledzi zalewę i ułożyć na wierzch cebulę. Bogracz - przepis na bogracz według Roberta Makłowicza, z jego książki Podróże kulinarne Roberta Makłowicza - smak Węgier.
Jak kuchnia PRL-u to koniecznie śledzie w occie. Marynowane 3-dni w zalewie octowej z przyprawami, wcześniej obsmażone na patelni, delikatne, o zwartej strukturze, idealne do polskiej wódki. Jeśli chcesz umieścić przepis na swoim blogu, bardzo proszę podaj do niego link. Jeśli przepis jest wykonany na podstawie innego autora - zaznaczam to w opisie, jeśli takiej informacji nie ma, oznacza, że jest to przepis własny. Spróbować czy nie są jeszcze za słone, w razie potrzeby jeszcze raz wypłukać.
Każdy filet pokroić na - kawałków. Ułożyć kawałki śledzi w słoiku przekładając zielem i listkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.