Leczo z cukinią- przetwory na zimę. Podziel się: Udostępnij na Twitterze(Otwiera się w nowym oknie). To faktycznie olbrzym ta cukinia! Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np.
Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy. Dusimy wszystko razem, od czasu do czasu mieszając przez ok. Pomidory powinny puścić wystarczająco dużo soku, ale jeśli tak się nie stanie leczo można podlać odrobiną wody. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i gorące leczo wkładamy do słoików.
Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. Uwielbiam taki warzywny mix, którym mogę się cieszyć cały rok.
Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Wczorajszego wieczora podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne leczo paprykowe z dodatkiem cukinii do zamknięcia w słoiki, dziś druga bardzo podobna propozycja. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami. Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli.
Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń dodatek kiełbasy. Możesz ją też zastąpić innym mięsem, np. Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w drobną. Sposób przygotowania: 1. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Cukinię i cebulę razem wymieszać (łącznie z sokiem, które puściły).
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. D ziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią.
Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione po brzegi owocami i grzybami, że na leczo nie starczyło już miejsca. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.
Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Przetwory z cukinii do słoików Cukinia w marynacie. Polecam podawać leczo z bagietką. Zimowa sałatka z cukinii.
Oprócz sałatki z cukinii oraz papryki możesz zrobić zupełnie inną, która będzie doskonałym uzupełnieniem każdego obiadu podczas jesiennej bądź zimowej pory. Oprócz kolorowej papryki pojawia się w niej marchewka, która. Ja każdego roku robię kilkanaście słoików z leczo na czas kryzysu gdy nic nie będzie w lodówce:). Na dwie bardzo duże cukinie należy dodać około kg.
Jako pierwsza na rozgrzany olej wpada papryka, następnie pokrojona w. Do wykonania smacznej i pożywnej sałatki warzywnej do słoików potrzebujemy dorodnej cukinii, papryki, cebuli i czosnku. Poniżej znajdziesz najbardziej popularne przepisy na przetwory z cukinii na zimę. Sałatka pasuje do dań mięsnych i jarskich. Gotowe papryki umieść w garnku z leczo.
Dodaj też papryki w proszku: płaska łyżka słodkiej papryki, płaska łyżeczka papryki wędzonej, pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej. Do garnka możesz teraz dodać jednego obranego i posiekanego pomidora razem z całym sokiem i odrobiną wody lub też pół szklanki przecieru z pomidorów. Przygotowane w kilka minut leczo z cukinii będzie dla nas posiłkiem na cały dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.