wtorek, 16 września 2014

Leczo jak podawać

Podstawą są oczywiście warzywa, w tym papryka i cebula, dzięki czemu można je stworzyć w wersji wegetariańskiej. Najpopularniejsze jest jednak leczo z mięsem rozumianym jako kiełbasa. Z czym można zrobić jeszcze to danie?


Leczo jak podawać

Re: z czym podajecie leczo ? Ale musi byc takie bardziej geste, zeby ryz w tym wszystkim nie plywal. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Zapraszam po mój najlepszy przepis na najbardziej klasyczne leczo. Takie leczo to fantastyczny i bardzo sezonowy pomysł na obiad. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Przepisy z kategorii leczo z czym podawać. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Leczo jak podawać

Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.


Polecam podawać leczo z bagietką. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka. Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem.


Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną. Tak przygotowane błyskawiczne leczo można podawać z ryżem ugotowanym w woreczkach. Pyszne, idealne leczo wegetariańskie z najlepszymi warzywami.


Aby leczo z cukinią i kiełbasą zyskało smak, całość dopraw przyprawami i duś przez około 15–minut. Chociaż leczo z kiełbasą i cukinią najlepiej smakuje podawane od razu po przygotowaniu, gotowe leczo możesz przelać do słoików i przechowywać w lodówce. Pamiętaj, że leczo w słoikach należy pasteryzować. A leczo musi być lśniące, gęste, błyszczące i pełne dymnego, głębokiego aromatu – dlatego poniżej znajdziecie garść zasa jak przygotować dokładnie takie porządne, wegańskie, węgierskie leczo: Wędzona papryka: najważniejsza przyprawa, która sprawia, że jarskie leczo ma głęboki, dymny aromat.


Dusić do miękkości, najpierw pod pokrywką, pod koniec odkryte, by odparować nieco ewentualny nadmiar sosu. Uważać, żeby nie rozgotować papryki na miazgę. Podawać na ciepło z ryżem, albo jajkami, które wbija się do leczo kilka minut przed końcem gotowania. Doskonałe również na zimno. Dziś u mnie gęsta potrawa z papryką, cukinią i mięsem mielonym- czyli najpyszniejsze leczo jakie w życiu jadłam!


Pasuje zarówno na obiad jak i na kolacje. Jest to szybkie, smaczne i mega barwne danie. Leczo z mięsem mielonym. Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw.


Leczo jak podawać

Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia.


Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy. Podczas robienia lecza, wpadłem na pomysł, bo zrobić z niego kotlety. Obawiałem się tylko konsystencji.


Warzywa dusiłem na patelni, aż straciły większość płynu. Masę zagęściłem tartą bułką, ale możecie zamienić ją na mąkę kukurydzianą, mielony słonecznik lub inne ziarna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty