środa, 11 maja 2016

Leczo z warzyw przepis

Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo?


Leczo z warzyw przepis

Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Leczo jest potrawą jednogarnkową wywodzącą się z kuchni węgierskiej. W swoim składzie ma niezmiennie paprykę, pomidory i cebulę. Pozostałe składniki są modyfikowane, co sprawia, że leczo można smakować pod wieloma postaciami – w tym, w wersji z grzybami leśnymi i słodkim dodatkiem – ananasem z puszki.


Dzisiaj mam dla was bogate, pyszne leczo warzywne z fasolą, bakłażanem, papryką i pomidorami. Jedną z propozycji o nieco śródziemnomorskim rodowodzie jest leczo warzywne przygotowywane z cukinii, bakłażana i trzech rodzajów papryk. Wykonanie trwa chwilę, a smak jest zachwycający.


Sos Włoski WINIARY pomoże wydobyć pełnię aromatu warzyw i przypraw. A ponieważ cukinie są dostępne właściwie przez cały rok, całkiem. Pokroić w kostkę i razem z sokiem wrzucić do warzyw.


Dodać passatę pomidorową, czerwoną paprykę w proszku oraz suszone oregano, doprawić cukrem i gotować przez około minut, od czasu do czasu zamieszać. Gdyby leczo było za gęste rozcieńczamy je gorącą wodą lub bulionem. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Leczo z warzyw przepis

Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.


Leczo z kiełbasą jadałam jako dziecko bardzo często, ot tak, domowe, naturalne i proste. Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.


Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini.


Tym razem skosztujcie dietetycznego leczo z cukinią! Już nie raz o tym wspominałam, że cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, ponieważ prawie nie ma kalorii, a świetnie pasuje do wielu dań. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie.


To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Warzywne leczo z klopsikami podane z ryżem lub świeżym pieczywem. Składniki: papryka czerwona szt. Leczo, czyli papryka duszona z cebulą i pomidorami, ma w Polsce wiele odmian. Jednak najbardziej klasyczne leczo to leczo najprostsze - bez grzybów czy dodatku wędlin.


Takie leczo świetnie nadaje się do pasteryzowania w słoikach. Sprawdźcie nasz przepis na klasyczne leczo z najprostszymi składnikami! Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą.


Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. Leczo szykuję od początku do końca w jednym, większym garnku. Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. Można to śmiało zrobić w garnku docelowym z zachowaniem odpowiedniej kolejności dodawania składników. Leczo warzywne, przepis z kategorii Dania główne z warzyw.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Pyszne danie całoroczne dla tych, którzy nie przepadają za mięseleczo warzywne.


Uwielbiam jego smak i te kolory w garnku i na talerzu! Jako dodatki można do niego podać ryż lub pieczywo. Jest pożywne i rozgrzewające. Wyniki wyszukiwania dla leczo warzywne z pieczarkami przepis pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Polecam :) min łatwe tanie.


Dodać paprykę, wymieszać z pozostałymi składnikami i trzymać na ogniu min, następnie wrzucić cukinię. Wsypać majeranek, bazylię oraz sól i pieprz. Dusić do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.


Natkę pietruszi umyć, posiekać i posypać nią leczo tuż przed jedzeniem. Podawać z pieczywem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty