czwartek, 26 maja 2016

Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami

Kiedy cebulka nabierze złocistego koloru, dodaj do niej pokrojoną w kostkę ulubioną kiełbasę. Na pozostałym oleju podsmaż pieczarki pokrojone w plasterki. Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami.


Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami x-news. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.


Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę ,wyciśnięty czosnek i pokrojoną kiełbasę.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polecane przepisy Doradcy Smaku. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Jak widać na zdjęciu, leczo w moim wykonaniu nie przypomina rozmemłanej papki z większości przepisów na leczo dostępnych w sieci.


Jako, że muszę jeść raczej lekkostrawnie, jest bez smażonej cebuli i boczku. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Paprykę i cebulę kroimy w paski, kiełbasę i cukinię w kostkę, pieczarki w ćwiartki, ząbek czosnku.


Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami

Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Paprykowe leczo z kiełbasą, pieczarkami i fasolką szparagową.


Proste danie jednogarnkowe czyli jak zrobić leczo , pyszne i smaczne - Duration:. Gdy za oknem pogoda nie rozpieszcza często robię to właśnie danie. Ogórki kiszone nadają mu niecodzienny smak min łatwe tanie. Coś ciepłego, sytego, domowego.


Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna.


Na koniec posypujemy zieloną pietruszka. Zobacz filJak kupować dobrą białą kiełbasę. Przepis na leczo nie należy do najbardziej skomplikowanych, jednak przyrządzając tę potrawę, warto się zastanowić, jak zrobić smaczne leczo. Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np. Prawdziwe leczo opiera się na świeżej papryce, przecierze pomidorowym, papryce w proszku i podsmażanej cebuli.


I w takiej formie jest naprawdę pyszne, ale…postanowiliśmy zmodernizować tradycyjną recepturę i wzbogacić danie o pieczarki. Smak grzybów świetnie komponuje się z aromatem świeżej papryki. Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne.


Leczo - danie proste i smaczne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza.


Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami

Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad. Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula.


W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Co do samego leczo, to podobnie jest, jak z naszym bigosem – każdy robi po swojemu.


Faktem natomiast jest, tak jest podane w przepisie powyższym, że po pierwsze – równe ilości składników, po drugie – na smalcu. Masz ochotę zrobić gar palącego w gębę czegoś, czego nie zjesz?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty