Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Leczo jest to popularne jednogarnkowe danie, pochodzące z Węgier. Można je jeść jako samodzielne danie, albo dodatek do dania. Możecie zmodyfikować przepis, dodając np.
Jeśli zdecydujecie się na jej dodanie, wystarczy ją obrać, pokroić i dodać w tym samym momencie co paprykę. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Leczo z papryki i kiełbasy - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Leczo z cukinią i kiełbasą to tradycyjna węgierska kuchnia.
To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.
Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw.
Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad. Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. Leczo z kiełbasą jadałam jako dziecko bardzo często, ot tak, domowe, naturalne i proste. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam.
Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą. Leczo to danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec.
Nie można z niego zrezygnować. Przygotowałam dzisiaj proste leczo z papryki. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Kilka produktów, pół godziny pracy i cudowne leczo z papryki, delikatne, aromatyczne, słodkie, o bogatej konsystencji ląduje na.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, tak samo kiełbasę- przesmażamy razem chwilkę na lekko ogniu. Cukinię obieramy ze skóry, kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do rondla z cebulą i kiełbasą. Przyprawiamy, lekko dusimy, aby jej nie rozgotować, kostki powinno być miękkie, ale prawie całe.
Jest przepyszne i można je przyrządzić w bardzo szybki sposób. Przepis na leczo z parówkami i papryką. W przypadku, gdy nie macie kiełbasy lub nie wiecie z czym zrobić leczo to polecam Wam parów Zobacz więcej.
Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia.
Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Przełożyć cebulę i paprykę wraz z olejem do garnka o pojemności.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Umytą cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Kiełbasę (bez flaka) także kroimy w. W moim przepisie pojawi się ona w niewielkiej ilości.
Jeśli jednak lubisz leczo z większą ilością mięsa, to zapraszam po przepis na leczo z kiełbasą. Dla miłośników bardziej bogatych dań warzywnych, do których dodaje się nie tylko podstawowe warzywa, a przy tym leczo zawiera jeszcze kiełbasę, polecam mój przepis na leczo z.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.