piątek, 8 lipca 2016

Produkty do leczo

Produkty do leczo

Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Czytamy skład i porównujemy etykiety produktów Leczo. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.


Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Leczo, bogracz, gulasz węgierski i dużo, dużo więcej!


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. REFERENCJE “Byłam zaskoczona, że w tym sklepie mogę znaleźć nie tylko wędliny i przyprawy z Węgier, ale też artykuły uważane za tradycyjne produkty bułgarskie. Idealnie przyprawione i gęste leczo uzyskasz dzięki Fix Leczo, do stworzenia którego użyłem kompozycji pomidorów, aromatycznego czosnku, oregano i rozmarynu - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.


Produkty do leczo

Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. A poza tym przygotowuje się ją szybko – to jej zdecydowana zaleta, bo kiedy w ciągu tygodnia nie mam zbyt wiele czasu, wiem, że leczo to świetny wybór dla całej mojej rodziny. Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Przepis na leczo jest łatwy, a danie idealne na letnie bądź jesienne posiłki.


Leczo jest dobre jako jednodaniowy sycący obiad lub w mniejszych ilościach jako późne śniadanie, treściwa kolacja, a nawet jako jedna z kilku potraw serwowanych na imprezie. Potrawa jest jednogarnkowa, więc po jej ugotowaniu nie walczymy ze stosem brudnych naczyń w kuchni. Sposób przyrządzania: Papryki myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Pomidory sparzamy, obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.


Idealne danie dla zabieganych konsumentów. Wystarczy podgrzać i gotowe! W słoiku znajdziemy leczo, które można dodatkowo wzbogacić mięsem mielonym czy wędliną, a podawać, jako danie obiadowe z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Z dodatkiem mięsnym najlepiej smakuje podane z pieczywem i posypane serem żółtym. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek.


Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Zapraszamy i spróbuj ugotować według naszej węgierskiej kuchni.


Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki. Niekiedy pod koniec duszenia wbija się również surowe jajko, które zagęszcza potrawę i dodaje jej smaku. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.


Tak przygotowane leczo jest zwykle dodatkiem do potraw mięsnych, choć świetnie sprawdza się także jako samodzielne danie – możemy wtedy dodać do niego podsmażoną kiełbasę (najlepiej dość pikantną, paprykową). Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Podawać z pieczywem, jako danie obiadowe z ziemniakami, ryżem lub makaronem.


Ponieważ miałam w domu dużo czerwonej papryki, to uznałam, że zrobię właśnie takie proste i smaczne leczo z papryki. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki. Jeśli mam w domu ugotowaną fasolę lub groch, dodaję szklankę do takiego leczo i mam wtedy bardzo pożywny, zimowy obiad. Jak już warzywa zmiękną dodać pomidory w puszcze, paprykę słodką i posolić.


Dodać zawartość patelni do garnka z indykiem i poddusić na małym ogniu około pół godzinny. Można doprawić leczo jeszcze ziołami – takimi jakie lubimy. Oregano lub zioła prowansalskie będą fajnie pasowały.


Produkty do leczo

Dzisiaj zabieram się za to leczo. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka. Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały. Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem.


Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną. Polityka plików cookies). Jeśli nie akceptujesz cookies, prosimy o opuszczenie witryny. Polędwiczki w sosie potrawkowym produkty drobiowe. Głowizna pasztety głowizna.


Buraki ćwikłowe warzywa konserwowe. Szparagi konserwowe warzywa konserwowe. Pasja i troska, z jaką je przygotowujemy, przekłada się bezpośrednio na ich jakość.


Przystępna cena, łatwość przechowywania, naturalny skład oraz znane, tradycyjne kompozycje budują zaufanie i pozwalają nam wyznaczać nowe standardy smaku. Ogórki konserwowe warzywa konserwowe. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty