wtorek, 8 sierpnia 2017

Jak zrobić dobre leczo z kabaczka

Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię.


Duszone lub pieczone potrawy z kabaczka (z małą ilością tłuszczu) poleca się szczególnie osobom na dietach lekkich i odchudzających. Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. W okresie tak obfitującym w warzywa grzechem byłoby nie zrobić leczo. Tradycyjne składniki lecza to kiełbasa, pomidory, papryka i cebula. My proponujemy Wam wersje wzbogaconą nieco o kabaczka.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością,. Jak zrobić sałatkę z makaronu ryżowego orzo? Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie.


This feature is not available right now. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba.


Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne.


Leczo - danie proste i smaczne. Niektórzy lubią dodać do lecza. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Lista przepisów na co można zrobić z kabaczka z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Oprócz popularnego leczo z kabaczka, mona zrobi równie pyszn i prost zup warzywn. Placuszki są bardzo dobre. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.


Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami. Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami. Na leczo z kabaczka, czyli żółtej cukinii potrzebne są: papryka, cebula, pomidory, parówki, koncentrat pomidorowy i około 7gramowy kabaczek.


Ciasto na placki powstaje ze startej cukinii, mąki, czosnku i jajka. Składniki kroi się w kostkę i dusi w garnku z przykrywką. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam. Zdecydowanie kabaczek z makaronem, to smak mojego dzieciństwa, wakacji, lata i wczesnej jesieni.


Kabaczek z makaronem jest moim ulubionym. Moja mama tak właśnie przygotowywała taki sos lub leczo z kabaczka i podawała z makaronem. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką.


Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Gotową potrawę serwuj z dowolnymi dodatkami – dobrym wyborem będzie makaron (wypróbuj ten o kształcie rurek lub kokardek), ugotowany na sypko ryż czy chrupiąca bagietka francuska. Z kolei do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół, np.


Koniecznie sprawdź prosty przepis na warzywne leczo z grzybami. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Naprawdę warto dodać to warzywo bo ciekawie wzbogaca smak poprawy. Również dobre leczo jest z cukinią zamiast kabaczka jeśli akurat mamy pod.


Kabaczka możemy też wykorzystać przy przygotowaniu lazani albo zamiast chleba do kanapek. Cukinia może być też świetna alternatywą dla wielbicieli zdrowych fast foodów. Możemy ją wykorzystać do zrobienia pysznych chrupiących chipsów, lub pożywnych frytek.


Jednak potrawy z cukinii to nie tylko wytrawne dania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty