Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą Kolejna propozycja tej smakowitej, jednogarnkowej, węgierskiej potrawy. Coś ciepłego, sytego, domowego. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Kiełbasa pieczona z ziemniakami, cebulą i papryką. Pieczarki oraz cebule z kiełbasa przełozyc do papryki z pomidorami.
Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Dania główne, Jednogarnkowe, Kup składniki z przepisu. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami.
Metoda którą Wam przedstawiamy jest serio super. Dzięki pieczeniu kiełbasy z papryką i przyprawami wszystkie smaki się łączą i kiełbasa przestaje być po prostu kiełbasiana a papryka, paprykowa #128521; Powstaje przy tym wspaniały sos którym możemy polać ryż, czy kaszę. Po części spontaniczne danie z cyklu, sprzątamy lodówkę, a przy okazji zróbmy coś konkretnego na ciepło. Chłopska patelnia czyli smażona kiełbasa z cebulą i papryką, to może nie jest najbardziej wyrafinowana kuchnia, ale na pewno będzie smakować każdemu facetowi.
Pomysł na pieczoną białą kiełbasę na Święta. Wspaniały aromat papryki. Najlepsza jest po minimum tygodniu podsuszania.
Uwielbiam dania z papryką więc nie może zabraknąć tej kiełbasy wśród moich wędlin. Robię ją w osłonkach białkowych z przeznaczeniem do kanapek. To chyba kiełbasa z papryką powinno się nazywać. Leczo to danie z papryki, gdzie jest ona głównym i dominującym składnikiem dania. A u Pani jest tylko dodatkiem do kiełbasy.
Leczo to potrawa węgierska, a to to jakby Pani dała Węgrowi i powiedziała że to leczo to by chyba padł ze śmiechu. Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Biała kiełbasa zapiekana z papryką - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną, papryką słodką, solą i czarnym pieprzem do smaku.
Kiedy cukinia zmięknie danie jest gotowe. Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji. Sam jestem wielkim fanem takiego zestawienia, o ile oczywiście biała jest surowa, dobrego pochodzenia i świetnie doprawiona. Zazwyczaj jadamy ją smażoną z cebulą.
Ta hiszpańska królowa wędlin idealnie nadaje się do smażenia, w czasie którego oddaje trochę swojej paprykowej dobroci. Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze Poniżej jedna z kilku wersji lecza jaką robimy w naszym domu – można ją sklasyfikować i umieścić pomiędzy węgierskim leczo, a prowansalskim ratatouille. Leczo z kiełbasą, papryką, cebulą, pomidorami oraz cukinią. Robiłam już niezliczoną ilość wersji tego dania, między innymi z cukinią, bakłażanem, soczewicą, fasolką czy chorizo. W wakacje świetnie sprawdza się na pożywne ale lekkie śniadanie, z kolei podczas zabieganego tygodnia pracy to pomysł na szybką kolację na ciepło.
Szakszuka to danie dobre na każdą porę dnia. Po tym czasie dodałem przyprawy, obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę (1xcm) czerwona parykę. Mięso zapeklowałem i odstawiłem do lodówki na godziny. Blog ten powstał głównie z potrzeby uwiecznienia wszystkiego co stworzyłam w kuchni i podzielenia się tym z innymi.
Gotowanie to moje hobby, które poprawia mi humor. Nie wszystko od razu się udawało. Wieprzowina to jedno z bardziej popularnych mięs z jakimi mamy do czynienia w naszych sklepach, czy też kuchniach. Odkryłam je po założeniu rodziny, gdy codzienne przyrządzanie posiłków stało się koniecznością.
Przez niektórych uważane jest za niepełnowartościowe, bądź bardzo niezdrowe. Wystarczy podgrzać składniki i gotowe. Taki posiłek przygotujesz w minut, ponieważ potrzeba od niego kiełbasy parzonej.
Z przypraw jest to zawsze słodka papryka, czasami troszkę ostrej papryki, sól, pieprz i ewentualnie czosnek, jeśli kiełbasa nie była zbyt czosnkowa. Osiem lat temu przygotowywałam cały gar leczo do słoików. Powstało z tego kilkadziesiąt słoików, które jedliśmy przez kilka lat. Teraz spiżarka świeci pustkami i leczo w niej nie ma. Część ugotowanego lecza można na gorąco przełożyć do słoików i po wystudzeniu przechowywać w lodówce lub zamrozić w pojemnikach.
Zagotować i włożyć seitana. Lista przepisów na domowa kiełbasa wędzona z papryką z polskich blogów kulinarnych. Jeżeli tak jak ja lubisz białą kiełbasę, ale znudziła Ci się już w formie gotowanej, koniecznie zapoznaj się z dzisiejszym prostym przepisem.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Do jej wyrobu w żadnym wypadku nie należy używać pieprzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.