wtorek, 29 sierpnia 2017

Leczo z cukini

Leczo z cukini

Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Przepis na leczo z cukini i. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini.


Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukini i zajmie nam ok. Opcjonalnie z dodatkiem ostrej papryczki chili oraz ze świeżymi pomidorami.


Leczo z cukini

W prosty sposób można zamienić to danie na wegetariańskie, wystarczy pominąć na początku mięso. Spróbujcie doprawić leczo estragonem oraz bazylią. Składa się z duszonych, sezonowych warzyw, które są odpowiednio przyprawione. Typowo węgierską wersja dania bazuje na pomidorach i czerwonej papryce. W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub bakłażany, cebulę i. Zobacz, jak zrobić leczo.


Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Leczo - danie proste i smaczne.


To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.


Dziś proponuje kolorowe leczo w słoiku, do którego później wystarczy tylko dodać podsmażoną kiełbaskę, wędzony boczek albo dowolne mięso i mamy pyszny oraz. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Całość zalej passatą, gotuj około minut.


Podawaj z kromką dobrego chleba. Dzisiaj zabieram się za to leczo. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka. Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały.


Dobry pomysł z takim przetwarzaniem. Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną.


Kroimy paprykę na małe kawałki jak do gulaszu i cebulę na paski dorzucamy na patelnie podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukini i, papryki i pomidorów również zimą. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis.


To faktycznie olbrzym ta cukinia! Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np. Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy.


Robię je naprawdę różnie. Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i wyglądem. Nareszcie rozprawię się z tą przeklętą cukinią :) dostaję na ogół ogromne, przerosnięte okazy, bo Polak jak mu coś rosnie na ogródku to musi być wielkie.


Mam wrażenie, że takie się nadadzą. Mam pytanie jak długo można leczo przechowywać? Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Leczo z cukini

Coś ciepłego, sytego, domowego. Pierwsza potrawa, jaką nauczyłam się robić samodzielnie. I zrobiłam ją na wakacjach na działce, kiedy dostałam piękną, wielką cukinię. Teraz unikam dużych okazów, dzięki czemu nie muszę z nich wyrzucać skóry ani pestek, a miąższu rozgotowywać na papkę, żeby był zjadliwy :)Tak czy inaczej, tamta.


LECZO Z CUKINI Ą NA ZIMĘ Warzywne leczo pachnące słońcem i wakacyjnymi wspomnieniami. W tym roku nie udało mi się całej porcji zamknąć w słoikach, bo cześć zjedliśmy na bieżąco, od razu po przygotowaniu;) Teoretycznie jednak całość powinna się zmieścić w ok. Zróbcie je koniecznie, bo jest. Gdy chcemy powrócić do tych smaków zimą koniecznie musimy zrobić kilka słoików leczo z cukinii Jest to leczo warzywne. Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Tradycyjna Kuchnia.


Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty