poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Makowiec z jabłkami z gotowej masy makowej

Makowiec z jabłkami z gotowej masy makowej

Przepis na ciasto japońskie. Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Składniki: - puszka gotowej masy makowej 850g ( np. Bakalland)) - 3-jabłka , obrane i starte na Zobacz więcej.


Makowiec z jabłkami z gotowej masy makowej

Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy). Durszlak - pyszny makowiec japoński z gotowej masy makowej.


Tez bym chciala zrobic z gotowej masy z puszki mieszkam na pld. Wloch i mak tu nie jest popularny tak jak na polnocy kraju,ciezko kupi dobry niebieski mak. Chcialabym ulatwic sobie pieczenie,czy ktos juz piekl z gotowej masy?


Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy? Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Szybki makowiec z jabłkami. Jabłka zetrzeć i trochę odcisnąć. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.


Dodać mak, rodzynki,jabłka, proszek i grysik. Ubić pianę z białek, dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Blachę wysmarować, wyłożyć papierem, wylać masę makową i piec w 1st. Wymieszać z masą makową. Do masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać.


Dodać kaszę manną i proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać łyżką z masą. Tata Lubego ostatnio wręczył mi puszkę gotowej masy makowej i dał zadanie: upiecz jakieś ciasto.


Ciasto z makiem i jabłkami. W dodatku nie przepadam za gotowymi produktami, wolę zrobić sobie. Absolutnie nie przebija smak masła.


Makowiec z jabłkami z gotowej masy makowej

Chyba rzeczywiście warunkiem jest dobre utarcie go z cukrem na biały puch. Piekłam kiedyś z gotowej masy makowej ale ten o wiele lepiej smakuje. Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości. Uwaga: możesz użyć gotowej masy makowej z puszki (bez konserwantów i chemicznych dodatków), ale wtedy należy radykalnie zredukować ilość cukru (lub zupełnie z niego zrezygnować) i zrezygnować z esencji migdałowej (powinna już być w gotowej masie).


Do przygotowania tego ciasta można użyć gotowej masy makowej, tylko należy ją odsączyć na sicie, żeby nie była zbyt rzadka. Prosty przepis na makowiec na Święta. To najlepszy tradycyjny przepis na makowiec zawijany - rolada makowa drożdżowa. Niezwykle lekki i wilgotny makowiec. Dużo zależy od rodzaju użytej masy makowej, im bardziej wodnista, tym makowiec bardziej wilgotny.


Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Klasyczny makowiec na biszkoptowym spodzie. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta należy je odwrócić, aby biszkopt znajdował się na dole. Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko.


Wykonany z dodatkiem gotowej lub własnoręcznie zrobionej masy makowej jest przepyszny. Sprawdź, jak wykonać to ciasto w swojej ulubionej wersji! Udekorowane miodową polewą kajmakową słodzoną miodem.


Można zrobić go na wcześniej upieczonym kruchym spodzie. Makowce to ciasta z wieloletnią tradycją. Trudno wyobrazić sobie święta bożonarodzeniowe bez przepysznego makowca na stole.


Oprócz maku, wyjątkowego smaku dodają temu ciastu bakalie w postaci migdałów, rodzynek czy włoskich orzechów. W tym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makowiec zawijany z gotowej masy makowej. Luuudzie… co ja się nie naczytałam opinii, że gotowa masa makowa jest taka zła i niedobra. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na szybki makowiec z masy makowej. Nie wszyscy jednak mają.


Ten oryginalny makowiec z jabłkami różni się nieco od tradycyjnych makowców, ale nie ustępuje im smakiem. Zapraszam na pyszny, wilgotny makowiec z brzoskwiniami i bezą migdałową. Przygotowałam go z gotowej masy makowej.


Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty