Leczo z cukinii z mielonym mięsem. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, zeszklić cebulę. Następnie wrzucić mięso, doprawić solą i pieprzem, przemieszać i smażyć do czasu odparowania nadmiaru płynów.
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. W Polsce często dodaje się cukinie oraz bakłażany. W sezonie zamiast pomidorów z puszki można dodać te świeże. Trzeba je tylko dłużej gotować, do momentu odparowania nadmiaru wody z. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni.
Mięso myjemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej w garnku i smażymy. Dodajemy pokrojoną w talarki cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania.
To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok. Polecam podawać leczo z bagietką.
Spodobał Ci się ten przepis! Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków.
To jedno z naszych ulubionych sierpniowych dań. Warto zrobić więcej, żeby wystarczyło na dwa, a nawet trzy dni - z każdym dniem leczo smakuje coraz lepiej. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!
U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych.
Pierogi z kapustą i grzybami. Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest jako dodatek do potraw mięsnych. Proste, lekkie i niesamowicie smaczne. Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę. Wczorajszego wieczora podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne leczo paprykowe z dodatkiem cukinii do zamknięcia w słoiki, dziś druga bardzo podobna propozycja.
Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.
Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. Tak samo jak zastąpienie. Przygotowanie dania leczo z mięsem wieprzowym Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, dusić pod przykryciem do miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.