piątek, 10 czerwca 2016

Leczo z cukinii i pomidorów do słoików

Leczo z cukinii i pomidorów do słoików

Po tym czasie leczo przekładamy do słoików i pasteryzujemy „na mokro” około minut od momentu zagotowania się wody. To faktycznie olbrzym ta cukinia! Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np. Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy. Gdy chcemy powrócić do tych smaków zimą koniecznie musimy zrobić kilka słoików leczo z cukinii Jest to leczo warzywne.


Dusimy wszystko razem, od czasu do czasu mieszając przez ok. Pomidory powinny puścić wystarczająco dużo soku, ale jeśli tak się nie stanie leczo można podlać odrobiną wody. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i gorące leczo wkładamy do słoików. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka.


Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Leczo to bardzo łatwe i szybkie danie.


Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


D ziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią. Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione po brzegi owocami i grzybami, że na leczo nie starczyło już miejsca.


Wczorajszego wieczora podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne leczo paprykowe z dodatkiem cukinii do zamknięcia w słoiki, dziś druga bardzo podobna propozycja. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami. Po otwarciu słoiczka można dodać pieczarki, boczek lub kiełbasę, ugotować kaszę jaglaną lub ryż i obiad gotowy.


Leczo z cukinii i pomidorów do słoików

Całej naszej rodzinie smakuje jednak taka najprostsza wersja bez żadnych dodatków - takie warzywne leczo najczęściej jemy na zimno, na kanapkach. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do. Krem z cukinii z grzankami, odc.


Pod koniec dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego. Suszona bazylia świetnie podkreśli smak pomidorów. Dodaj też oregano, sól, pieprz i szczyptę ostrej papryki. Dodane przez manson w: Tylko o kuchni. W szybkowarze można uzyskać temp.


Ketchup z cukinii Najlepszy na świecie. Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Wystarczy teraz przygotować pastę z cukinii i wstawić do słoików na zimę. Przedstawiamy kilka sprawdzonych przepisów na leczo z cukinii.


W wersji krem zupa z pomidorów będzie. Przetwory Ogórki z cukinią do słoików na zim. Wówczas gorące danie przełożyć do wyparzonych słoików i. Słoiki są zawekowane już przynajmniej miesiąca, ale dopiero dziś znalazłam chwilę, by zaproponować Wam przepis na leczo do słoików na zimę. Nadmiar cukinii i pomidorów w ogrodzie sprawił, że musiałam je jakoś wykorzystać.


Dobrze mieć pod ręką takie weki, gdy np. Jak widać, przepisy na przetwory z cukinii na zimę nie są trudne do wykonania. Sprawdź także zebrane w tym miejscu artykuły z przepisami na przetwory do słoików.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty