Filety ryby przekroić na kawałki ( ok. cm). Posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oliwie. Cebulę pokroić w ,, piórka „. Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Na oliwie zeszklić cebulę. Dołożyć do niej utarte warzywa.
Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.
Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki. Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Ponieważ jest tak wiele potraw przygotowanych na to specjalne święto, dlatego każdy jest w stanie zjeść tylko małą porcja każdego z nich.
Dorsza (jeśli jest zamrożony rozmrozić) pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. Odstawić na pół godziny. Kawałki dorsza obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Usmażoną rybę odłożyć na półmisek. Dodaję liście laurowe, i ziele angielskie. Duszę na wolnym ogniu około godzinę. Doprawiam solą, pieprzem, odrobiną cukru. Na końcu wyjmuję liście i ziele.
Pokroić w niewielkie kawałki, doprawić solą, pieprzem i pozostawić na pół godziny. Na patelni rozgrzać olej, dorsza obtoczyć z wszystkich stron w mące i usmażyć z obu stron. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli.
Ryba (dorsz) po grecku kg filetów z dorsza, duże marchewki, pietruszka, kawałek selera, cebula, szklanka bulionu, łyżki koncentratu pomidorowego, ziela angielskie, liścia laurowe, sól i pieprz cytrynowy do smaku, mąka do obtaczania ryby, olej do smażenia. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Dorsza po grecku możemy również podać jako przystawkę na spotkaniu ze znajomymi. Co zrobić, by uzyskać doskonały wygląd i smak tej potrawy?
Sprawdź, jak przygotować dorsza po grecku. Jego smak jest doskonały, a samo. Na produkt obowiązuje supercena. Dorsz po grecku z warzywami to potrawa, którą znają chyba wszyscy. Dorsz jest łatwodostępną i pożywną rybą, która może być wykorzystywana do smażenia, pieczenia czy gotowania na parze.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii dorsz po grecku. Jest za to daniem, które bardzo lubią Polacy i często gości na naszych stołach w wigilię. Dolewam koncentrat pomidorowy, potem przecier stopniowo.
Jaki jest prosty przepis tradycyjny na rybę. Wyniki wyszukiwania dla `dorsz po grecku` - DoradcaSmaku. Soczysty dorsz pieczony z warzywami to ciekawy pomysł na szybkie, proste i aromatyczne danie.
Makaron z dorszem i zapiekanka. Dorsz pieczony, smażony, gotowany na parze, w postaci filetów lub zmielony na pulpeciki. Z różnymi dodatkami jak warzywa, ryż, ziemniaki. Na Boże Narodzenie przygotuj dorsza po grecku według przepisu Magdy Gessler.
Delikatna i aromatyczna ryba po grecku Magdy Gessler będzie hitem świątecznego stołu. Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 190°C (180°C z termoobiegiem). W tym czasie kroimy w kostkę pozostałe warzywa: pomidory, paprykę i cukinie (można ze skórką lub bez).
Podawane jest na ciepło lub na zimno jako przekąska (np. do napojów alkoholowych). Pieczona ryba po grecku z reguły przyrządzana jest na bazie ryb morskich o chudym mięsie. Po tym czasie odlej część płynu, wymieszaj go z koncentratem i dodaj do warzyw. Duś na małym ogniu przez około minut. Rybę dopraw solą i pieprzem, podziel na mniejsze filety.
Rybę obtocz w mące i przysmaż na złoty kolor. Rybę przełóż do naczynia, przykryj warzywami, schładzaj przez noc w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.