wtorek, 5 września 2017

Kokosanki przepis

Szybkie do przygotowania ciasteczka na białkach z wiórkami kokosowymi. Kokosanki są łatwe i bardzo szybkie do zrobienia. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a w środku miękkie. Jeśli mogę, to chciałabym się z Wami podzielić ,przepisem na moje ulubione kokosanki.


Kokosanki przepis

Są przepyszne,takie delikatne,szybkie do przygotowania i tak fajnie chrupiące! Ania P Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Proste i szybkie dania. Ogólnie godzinkę po zrobieniu pyszne ale minusem jest to, że na drugi dzień są gumiaste i całe miękkie. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia.


Dokładnie ciasto ucieramy na jednolitą masę. Ciasteczka kokosowe w moim wydaniu nie zawierają w składzie ani mąki ani masła. Twój przepis wykorzystałam nie na kokosanki , ale jako przekładaniec do tortu , oczywiście upiekłAm przed nałożeniem na tort w tortownicy – tu dodałam ciut więcej masełka – Rewelacja ,POLECAM. Dzieciaki były zachwycone kokosowo-owocowym tortem.


Z podanych składników otrzymamy kokosanki na blaszki. Nasze blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nich ciasteczka kokosanki. Blaszki z kokosankami wkładamy do rozgrzanego do 1C piekarnika i pieczemy około minut. C Po tym czasie kokosanki lekko się zazłocą i będą gotowe.


Za pomocą worka cukierniczego wytłaczamy kokosanki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę. Przepis dostałam od koleżanki z pracy, która tak je zachwalała, że musiałam je przygotować :) Polecam! Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Kokosanki przepis

Z pewnością próbowałeś kiedyś ciasteczek na białkach z dodatkiem wiórków kokosowych, a przynajmniej widziałeś je na witrynach cukierni i na stoiskach ze słodyczami. Choć takie ciasteczka mogą się wydawać trudne do przygotowania, w rzeczywistości piecze się je bardzo łatwo i szybko. Poznaj nasz sposób na kokosanki – przepis krok po kroku pozwoli ci przygotować smaczny. Radzę tylko nie piec zbyt dużo, bo najlepsze są w dniu pieczenia.


Mialam przepis na kokosanki. Byly tak , ze nawet popicie herbata czy kawa nic nie dalo. Wyprobowalam ten przepis , wprawdzie zmniejszylam porcje cukru ale kokosanki i tak wyszly bardzo ladne i bardzo pyszne.


Od razu polecilam kolezance przepis. Dziekuje Pani Paulino za wspanialy przepis. Ciastka najlepiej smakują z kawą, herbatą lub mlekiem. Ich cechą charakterystyczną jest to, że są kruche na zewnątrz, a miękkie w środku. Aby takie wyszły, niezbędne jest jednak zachowanie odpowiednich proporcji.


Aby urozmaicić smak ciastek, można dodać do masy na kokosanki ekstrakt waniliowy, cynamon, skórkę pomarańczową lub odrobinę likieru kokosowego. Gotowe, upieczone kokosanki można delikatnie oblać mleczną lub gorzką czekoladą – zdecydowanie zyskają na smaku. Uwielbiam wszystko co z kokosem! Tym razem podaję Wam najprostszy przepis na najlepsze kokosanki na świecie #128521; Kruche z zewnątrz, mięciutkie w środku i ekspresowe w przygotowaniu. Pamiętać należy, że im mniej cukru, tym mniej.


Kokosanki przepis

Oryginalne włoskie amaretti, słodkie ciasteczka kokosowe - kokosanki oraz popękane ciasteczka czekoladowe. Migdałowe Amaretti dla mnie, bo zawsze chciałam spróbować upiec je sama, kokosowe i czekoladowe upieczone specjalnie dla synka na przyjęcie dla dzieci, na które był zaproszony. Dziękuję za cudny przepis. Jestem już po próbach kokosanek, za każdym razem wychodzą przepyszne, dlatego wczoraj ostatecznie zdecydowałam, że zamiast baby wielkanocnej, której i tak nigdy nikt nie je, bo ciężka, bo puste kalorie, bo sama mąka i cukier…:D zrobię te małe, śliczne, lekkie kokosanki, które w dodatku są FIT, więc każdy chętnie się na nie skusi.


W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych. W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. KOKOSANKI – pyszne, domowe ciasteczka dużo lepsze niż z cukierni lub sklepu #128578; Robi się je dosłownie chwilę #128578; są pyszne! Jeżeli wolicie samodzielnie przygotować coś słodkiego i lubicie kokosowe ciasteczka zapraszam do udostępniania filmu.


Robiłam już te kokosanki na kilka sposobów i każdy z nich jest super. Kilka chwil na przyrządzenie i mamy super ekspresowe i zdrowe ciasteczka do kawy. Pyszne kokosanki to idealny dodatek do popołudniowej kawy, którą będziemy raczyć się w piękną, letnią pogodę.


Niech ten obraz podziała na wyobraźnię tak dobrze, jak kokosanki z naszego przepisu podziałają na Wasze podniebienie. Propozycja idealna dla całej rodziny – zarówno dla najmłodszych, jak i dla dorosłych łasuchów. Białka ubić następnie dodać cukier, pod koniec ubijania dodać kokos i skórkę z cytryny.


Na natłuszczoną blachę nakładać łyżeczką i formować stożki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty