poniedziałek, 6 listopada 2017

Leczo cukinia pieczarki kiełbasa przepisy

Leczo klasyczne, na mięsku. Ostatnio modne są wszelkie wersje wege, bez tego czy tamtego, ale ja ze starej szkoły ;D Mamine leczo wymiata. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry. Warzywa umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić.


Pomidory sparzyć, usunąć skórkę, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na tłuszczu przesmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Następnie podsmażyć kiełbasę, a na samym końcu warzywa.


Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu.


Doprawiamy przyprawą uniwersalną, papryką słodką, solą i czarnym pieprzem do smaku. Kiedy cukinia zmięknie danie jest gotowe. Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Cebulę obrać i posiekać, cukinię pokroić w trójkąty, marchewkę obrać i pokroić w plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki, kiełbasę pokroić w półplasterki.


Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba.


To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.


Ciebie newslettera przepisy. Polecane przepisy: leczo z cukinia kielbasa papryka. Przepisy na leczo z cukinia pieczarkami i kielbasa w wyszukiwarce kulinarnej - wszystkie zbliżone przepisy do leczo z cukinia pieczarkami i kielbasa.


Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Kolejno dorzucam pieczarki i duszę całość kilka minut razem. Teraz dorzucam cukinię, podlewam wszystkie składniki wodą i duszę pod przykryciem ok.


Dusimy na małym ogniu min. Po minutach całość zalewamy pomidorami z puszki i jeśli jest potrzeba dodajemy resztę wody, przyprawiamy do smaku. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Lista przepisów na leczo z pieczarkami kielbasa i cukinia z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze roku smakują najlepiej. Cukinia, papryka, pieczarki, pomidory i aromatyczna kiełbasa to podstawowy skład mojego lecza. Nie ukrywam, że najwięcej czasu zajmuje przygotowanie i pokrojenie wszystkich.


Gdy kiełbasa się zarumieni, dodać ją do garnka z warzywami. Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Najpopularniejsza jest w postaci zielonej, ale są także kabaczki żółte i w. Pączki pesto pieczywo pierogi pizza placki przetwory.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty