Leczo z pieczarkami i kiełbas. Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami. Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka.
Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!
U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy.
Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu.
DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Różni się proporcją warzyw i. Coś ciepłego, sytego, domowego. Następnie pokroić w kostkę. Pokroić pieczarki i paprykę w niewielką kosteczkę. Wrzucić mięso, pieczarki i paprykę.
W szklance wody rozpuścić kostkę rosołową i wlać na patelnie. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad.
Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Pieczarki podsmazyc na pozostałym oleju.
Kostke bulionowa rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i wlac do garnka. Całość dusić jeszcze ok minut. Na koniec posypujemy zieloną pietruszka. Doprawiamy solą, pieprzem i papryka. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym.
Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki.
Paprykowe leczo z kiełbasą, pieczarkami i fasolką. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw.
Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Stopień pikantności należy dostosować do swoich upodobań. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Wszystko przyprawiamy dużą ilością papryki słodkiej i innych przypraw oraz solą.
Wszystko dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą miękkie. Do garnka dorzucamy pomidory z puszki. Staramy się aby nie wlać całej wody z puszki. Gotowe danie ewentualnie doprawiamy.
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Uwielbiam, ale z samymi warzywami- cukinią, papryką, pieczarkami. Ja nie lubię dodawać całych pomidorów i czekać, aż się rozpadną więc używam sos gruziński.
Dodaje pikantnego smaczku i idealnie pasuje do leczo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.