Przepis na leczo z kabaczkiem i kiełbasą. Cebulę obrać z łusek, opłukać i razem z kiełbasą pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć smalec i roztopić. Przełożyć cebulę, kiełbaskę, razem wymieszać i podsmażyć.
Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni! Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu. To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle. Wakacje, wakacje, i po wakacjach.
Zostają tylko wspomnienia. Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos.
W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.
Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Lista przepisów na leczo z kabaczkiem z kiełbasą z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec.
My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Całość zalewamy bulionem. Ilość bulionu zależy od tego, czy wolicie gęstsze czy rzadsze leczo.
Gotujemy wszystko na nie dużym ogniu, dodajemy koncentrat i przyprawy. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal.
Cebulę z kiełbasą przekładamy do większego garnka, dodajemy paprykę i chwilę dusimy pod przykryciem. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Leczo z kabaczkiem krok po kroku.
Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Najwygodniej włożyć je do pudełka ze szczelną pokrywą i tak zamrozić. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą.
Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę.
Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. Pokroić na półplasterki. Paprykę (żółtą i czerwoną) pozbawić gniazd nasiennych, przekroić na pół, a następnie na paseczki.
Przygotowanie do min Czas gotowania osób Porcja. To tradycyjne węgierskie danie powinno być zrobione na smalcu i wędzonej słoninie. Ja proponuję wersję lżejszą.
Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę. Ponieważ w moim domu leczo. Aby leczo z cukinią i kiełbasą zyskało smak, całość dopraw przyprawami i duś przez około 15–minut.
Latem leczo z różnymi dodatkami często gości na naszym stole, jest zdrowe, lekkie, pełne warzyw, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.