wtorek, 2 sierpnia 2016

Łatwy przepis na leczo

Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Przedstawiam podstawowy przepis na leczo. Możemy dowolnie je urozmaicać, np.


Łatwy przepis na leczo

Lubię duże kawałki papryki, lubię kiedy jest kolorowo, dlatego zawsze kupuję paprykę w trzech kolorach:). Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne.


Super pasuje na jesienną i zimową aurę - bardzo dobrze rozgrzewa nie tylko ciało ale i. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Leczo, czyli papryka duszona z cebulą i pomidorami, ma w Polsce wiele odmian. Jednak najbardziej klasyczne leczo to leczo najprostsze - bez grzybów czy dodatku wędlin.


Takie leczo świetnie nadaje się do pasteryzowania w słoikach. Leczo z cukinią to danie, którego ojczyzną są Węgry. Leczo smakuje pysznie, a przepis na nie wcale nie jest trudny. Przepis na leczo w moim wydaniu wygląda tak:.


Najpierw ogórki, paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Następnie kiełbasę, pieczarki kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju, następnie przekładamy do garnka, dodajemy również groszek konserwowy, przyprawy, przecier pomidorowy, zalewamy wodą tak aby były przykryte składniki i gotujemy. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na przepisy magdy gessler leczo. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek! Karol Okrasa Hiszpański gulasz z fasoli i szynki. Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!


Pamiętam, ze kiedyś leczo było popularne zwłaszcza jesiennym czasem, ale teraz, gdy w każdym sklepie mamy niezmierzony wybór warzyw cały rok, to leczo można robić na okragło. NAJLEPSZE PRZEPISY Z CUKINII. Zebrałam dla Was wszystkie moje przepisy w jednym miejscu dzięki czemu w sezonie na cuknie bez problemu wyczarujecie coś pysznego. Leczo to węgierska potrawa z papryki, która zrobiła międzynarodową karierę. Wypróbuj też przepis na inne sławne danie z cukinii: Co to jest ratatouille?


W serwisie Dziennikzachodni. Nie wymaga ani dużo czasu, ani wielu składników. Mięso kurczaka przyrządzonego w ten sposób jest delikatne i soczyste, a skórka przypieczona i chrupiąca.


Całość przełożyć do garnka w którym skończymy leczo. Następnie podsmażyć kiełbaskę, pieczarki i również przełożyć do garnka. Do podsmażonych wcześniej składników dodajemy pomidory, cukinię i parówki, całość dusimy do miękkości, w razie potrzeby można dodać trochę wody,doprawiamy solą, pieprzem,papryką i vegetą. Cukinia jest jednym ze składników leczo. Zawiera potas, żelazo, magnez oraz witaminy grupy A (wspomagają wzrok), C (ograniczają stres i podnoszą odporność organizmu), K (regulują procesy krzepnięcia krwi) i B (wpływają pozytywnie na mózg i układ krwionośny).


Jest delikatna w smaku i lekkostrawna. Szybki, łatwy i tani obiad. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Leczo - tradycyjna potrawa kuchni węgierskiej.


Proponujemy wegetariańską wersję tego pysznego dania. Miło jest także wypić do niego wino, polecam wina z Egeru, np. Egri Bikaver, czerwony, półwytrawny (jezeli sie komus uda kupić, to radzę butelkowany na Węgrzech).


Uwagi: Leczo dużo razy odgrzewane, dużo lepiej smakuje. Węgierski smak w polskiej kuchni. Ważne, żeby cukinia znajdowała się w składzie obok cebuli i papryki oraz pomidorów.


Ze świeżymi pomidorami i bazylią. Dla wszystkich, którzy uwielbiają leczo, choć może niekoniecznie z kiełbasą, polecam lżejszą wersję z kurczakiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty