środa, 24 sierpnia 2016

Pieczarki do leczo

Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Po tym czasie dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy kolejne minut, od czasu do czasu mieszając.


Leczo z pieczarkami i kiełbas. Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Polecane przepisy Doradcy Smaku. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę ,wyciśnięty czosnek i pokrojoną kiełbasę.


Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i. Ostatnio modne są wszelkie wersje wege, bez tego czy tamtego, ale ja ze starej szkoły ;D Mamine leczo wymiata. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba.


Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.


Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Któż nie zna leczo - potrawy sycącej, pełnej warzyw, którą przygotowuje się w jednym garnku.


Moje leczo odbiega nieco od tego tradycyjnego, bo zawiera pieczarki. Cukinię kroimy w średnią kostkę. Po upływie wyznaczonego czasu duszenia dorzucamy do garnka cukinię i pieczarki i dusimy do momentu, aż cukinia będzie prawie miękka (ale nie może się rozlatywać). Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki.


Cebulę i czosnek w kosteczkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy parówki, przekładamy do rondelka, ponownie podgrzewamy olej i podsmażamy. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie.


Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Przepisy na leczo są różne. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Wszystkie prawa zastrzeżone Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku. Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Najpopularniejsza jest w postaci zielonej, ale są także kabaczki żółte i w. Kolejno dorzucam pieczarki i duszę całość kilka minut razem.


Pieczarki do leczo

Teraz dorzucam cukinię, podlewam wszystkie składniki wodą i duszę pod. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty. Wykonanie: Parówki, pieczarki, paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w plasterki lub w kostkę.


A leczo musi być lśniące, gęste, błyszczące i pełne dymnego, głębokiego aromatu – dlatego poniżej znajdziecie garść zasa jak przygotować dokładnie takie porządne, wegańskie, węgierskie leczo: Wędzona papryka: najważniejsza przyprawa, która sprawia, że jarskie leczo ma głęboki, dymny aromat. Tradycyjnie leczo to rodzaj jednogarnkowej potrawy z dużą ilością warzyw, przygotowywane na mięsie, np. W sam raz na pierwsze, jesienne dni.


Uwielbiam lipiec za pyszne owoce, którymi nas obdarowuje, a sierpień za moc warzyw. Jest rozgrzewająco i kolorowo. Przedstawiam podstawowy przepis na leczo.


Możemy dowolnie je urozmaicać, np.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty