piątek, 12 sierpnia 2016

Leczo krok po kroku

Leczo to bardzo łatwe i szybkie danie. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis.


Najbardziej popularna papryka do słoików to tradycyjne leczo. Aby zrobić pyszne leczo na zimę potrzebna będzie papryka, cukinia, pomidory, czosnek i cebula. Proporcje zależą od upodobań. Podstawą dania jest papryka i pomidory, zaś cukinia, czosnek i cebula stanowią dodatki.


Jak powiedział Robert Makłowicz „leczo nie da się zrobić mało” i tutaj mu wtóruje. Jeśli skorzystacie z przepisu, podzielcie się opinią w komentarzach. Czas przygotowania: minut Czas gotowania leczo:. Na moim Blogu Kulinarnym znajdziecie bardzo dużo obszernie opisanych przepisów, w których krok po kroku pokazuję jak zrobić konkretne danie.


LECZO KROK PO KROKU PRZEPIS. Wideo Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych ”i po. Witam Kochani w tym filmie pokażę jak zrobić pyszne leczo.


Sezon na warzywa w pełni dlatego warto przygotować danie, w którym warzyw jest sporo, bo mamy i pa. Wrap Ground Beef Around Babybels – Just Wait Until You See What Happens Next! Najlepsze leczo robi mój Maż. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą.


Leczo krok po kroku

Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Leczo, czyli papryka duszona z cebulą i pomidorami, ma w Polsce wiele odmian. Jednak najbardziej klasyczne leczo to leczo najprostsze - bez grzybów czy dodatku wędlin. Takie leczo świetnie nadaje się do pasteryzowania w słoikach.


Sprawdźcie nasz przepis na klasyczne leczo z najprostszymi składnikami! Dla mnie najlepszym lekarstwem na stres i zmęczenie jest taka precyzyjna robota, wymyślanie czegoś, poprawianie. Klasyczne leczo uwielbiam miłością pierwszą. Kocham bajeczne połączenie cukinii, papryki i pomidorów.


Leczo krok po kroku

Węgierski rodowód Choć potrawa ta ma węgierski rodowód to śmiało można powiedzieć, że należy również do polskiej klasyki. To co lubię w tym daniu to po pierwsze prostotę przygotowania, a po drugie to to, że nawet na zimno smakuje fantastycznie. Do leczo z warzyw możecie dodać cukinię, ja nie zawsze ją dodaję, ale przyznam, że jest bardzo dobrym dodatkiem. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. W szerokim garnku przesmaż na rozgrzanym smalcu kiełbasę, po czym dodaj cebulę, smaż chwilę. Następnie dodaj pozostałe warzywa: cukinię, papryki oraz pomidory. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie.


Inspiracje Zainspiruj się. Jak w domu przygotować leczo na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. W sezonie letnim, kiedy warzywa są najlepsze i tanie, warto pokusić się o przygotowanie w domu kilku słoików obiadu, który z powodzeniem można przechować na zimę. Składa się z duszonych, sezonowych warzyw, które są odpowiednio przyprawione.


Typowo węgierską wersja dania bazuje na pomidorach i czerwonej papryce. W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub bakłażany, cebulę i. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.


Przygotuj wcześniej wysoką patelnię oraz duży garnek z przykrywką. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Poniżej krok po kroku zobaczysz, jak w łatwy sposób wykonać węgierską potrawę.


ZateNa rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną kiełbasę i smażymy przez kilka minut. Zalewajka – przepis krok po kroku. Zalewajka ziemniaczana na kefirze Zalewajka jest to tradycyjna wiejska zupa, raczej biedna zawierająca ziemniaki tłuczone lub pokrojone w kostkę. Przepis na chłodnik pomidorowy.


Leczo krok po kroku

Podobno wywodzi się z centralnej Polski, a pierwsze wzmianki pochodzą z początku XIX. Zapisz się do newslettera! W dużym garnku, w którym będę gotować leczo rozgrzewam olej. Na rozgrzanym podsmażam kiełbasę i co jakiś czas mieszając, smażę na średnim ogniu, aż lekko się zrumieni. W czasie smażenia dodaję od razu przyprawy –w prezentowanej wersji oregano, chilli i kurkumę, ale mogę być dowolne ulubione takie, jakie lubię w leczo.


Można zawekować zupy, które po podgrzaniu najłatwiej zagryźć kawałkiem chleba, sosy i gulasze warzywne no i oczywiście leczo. Zapraszam po mój najlepszy przepis na najbardziej klasyczne leczo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty