piątek, 12 lutego 2016

Leczo z cukinii i kiełbasy

Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Możesz ją też zastąpić innym mięsem, np. Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w drobną.


Twojego przepisu nie jest węgierską potrawą. Mimo to, ja również robię taki gulasz warzywny i mówię na niego leczo bo tak się już u nas przyjęło :-) Smacznego i pozdrawiam. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść się łyżką do zupy – dodaj więc esencjonalny bulion warzywny i. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę. Leczo z cukinią - przygotowanie. Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min.


Dusimy leczo do momentu, aż cukinia będzie miękka, ale nie rozgotowana, ok. Warzywa puszczą sok, ale jeśli leczo było by za i gęste możemy dolać jeszcze wody. Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo.


Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.


Polecam podawać leczo z bagietką. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Zobacz, jak zrobić leczo. Niektórzy lubią dodać do lecza. Dodane przez kathleen w: Tylko o kuchni.


Czy ktoś ze Smakerowiczów piekł ciasto z dodatkiem cukinii? Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Ja podjęłam już drugą próbę i znowu zakalec. Czas przygotowania: min. Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy.


Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku. ZAWSZE robi bez cukinii.


Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone papryki cukinie duża. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Dodałam do niego wysokiej jakości wiejską, suszoną kiełbaskę.


W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.


Leczo z cukinii i kiełbasy

Przedstawiamy kilka przepisów na leczo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty