środa, 10 grudnia 2014

Dorsz po grecku przepis

Proste w przygotowaniu danie, które podajemy na zimno lub ciepło. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych.


Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Polecane przepisy: dorsz po grecku Zobacz więcej. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Kliknij, aby zobaczyć przepis.


Przekąski Ryba po Grecku. Rybę z warzywami można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dorsz po grecku - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dorsz pieczony, smażony, gotowany na parze, w postaci filetów lub zmielony na pulpeciki.


Makaron z dorszem i zapiekanka. Z różnymi dodatkami jak warzywa, ryż, ziemniaki. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler.


Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Warto wybrać dobrej jakości rybę.


Jaka jest najlepsza ryba po grecku? Gorąco polecam tilapię, czy dorsza. Bardzo często sięgam po filety mrożone. Jest to jednak takie danie.


Moze Ktos z Was ma szczegołowy przepis na takowa rybe? Dodane przez carnival w: Tylko o kuchni. Dorsz to ryba charakteryzująca się białym i wyśmienitym mięsem.


Dorsz po grecku przepis

Tradycyjnego dorsza robi się tak samo jak karpia. Dorsz to bogactwo witaminy D witaminy B1 fosforu, selenu oraz bogactwo kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3. Mięso tej ryby jest bogate w pełnowartościowe białko będące dobrą alternatywą dla mięs czerwonych i drobiu. Nie wiadomo, skąd wzięła się nazwa tej potrawy, ale przyjmuje się, że dotyczy ona metody przyrządzania i podania. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Również paprykę chili orginalną i koncentrat Heinz z oliwką. Zamiast wody zawsze dodaję do potraw wywar z kurczaka. Codziennie gotuję udko dla ulubieńca to mam. Pewnie nie jest to ryba po grecku tylko moja wersja. Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.


Dorsz po grecku przepis

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Można ją podawać na ciepło, lub na zimno. Moja mama robi bardzo podobną, różnica polega na tym, że smaży osobno rybę w mące, tak, żeby miała chrupiącą panierkę, a po obsmażeniu wkłada ją do brytfanki razem z uprażonymi w niej wcześniej warzywami i koncentratem i pod przykryciem praży wszystko razem. Ryba (dorsz) po grecku kg filetów z dorsza, duże marchewki, pietruszka, kawałek selera, cebula, szklanka bulionu, łyżki koncentratu pomidorowego, ziela angielskie, liścia laurowe, sól i pieprz cytrynowy do smaku, mąka do obtaczania ryby, olej do smażenia.


Istnieje wiele różnych przepisów na dorsza po grecku. Dlatego musimy na wstępie zdecydować czy wolimy, aby nasz sos do dorsza był luźny czy bardziej zwarty z większą ilością marchwi. Ponieważ na pewno widzieliście i wiecie jaki rodzaj wam bardziej smakuje. Wigilijny dorsz po grecku. Filety dorsza osuszyć, posolić i doprawić pieprzem.


Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na rumiano. Por i cebulę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Seler, marchewki i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.


Wszystko jest tak, jak u Ciebie, tylko dodaję tak jak napisałam dla zaostrzenia smaku pół łyżki musztardy zwykłej, najzwyklejszej, najczęściej sarepskiej i pół łyżeczki papryki ostrej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty