poniedziałek, 8 grudnia 2014

Leczo cukinia

Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Sprawdź tu sprawdzony przepis!


Dlatego w moim leczo cukinia , papryka i inne warzywa są chrupiące i zarazem miękkie.

Wszystkie składniki staram się kroić na niezbyt małe kawałki i dodawać do garnka w odpowiednim momencie. Dzięki temu w gotowym leczo wszystkie warzywa są „w sam raz”. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.

Twojego przepisu nie jest węgierską potrawą. Mimo to, ja również robię taki gulasz warzywny i mówię na niego leczo bo tak się już u nas przyjęło :-) Smacznego i pozdrawiam. Zobacz, jak zrobić leczo. Leczo - danie proste i smaczne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.


Niektórzy lubią dodać do lecza. Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Pyszne leczo z mielonym mięsem.


Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i wyglądem. Składa się z duszonych, sezonowych warzyw, które są odpowiednio przyprawione. Typowo węgierską wersja dania bazuje na pomidorach i czerwonej papryce. W Polsce leczo chętnie uzupełnia się o cukinie lub.


Dusimy leczo do momentu, aż cukinia będzie miękka, ale nie rozgotowana, ok. Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo. Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem.

Takie domowe leczo z cukini jest super proste i dość szybkie do zrobienia. Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. Moje leczo z cukinia znika w godzinę, więc uwierzcie mi, że gotuję je dość często.


Coś ciepłego, sytego, domowego. Przygotowanie: Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry. Warzywa umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić.


Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. Pierogi z kapustą i grzybami. Najprostsze kluseczki kładzione. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. ZAWSZE robi bez cukinii. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Dziś proponuje kolorowe leczo w słoiku, do którego później wystarczy tylko dodać podsmażoną kiełbaskę, wędzony boczek albo dowolne mięso i mamy pyszny oraz. Kroimy paprykę na małe kawałki jak do gulaszu i cebulę na paski dorzucamy na patelnie podsmażamy aż cebulka się zeszkli.


W tym roku nie udało mi się całej porcji zamknąć w słoikach, bo cześć zjedliśmy na bieżąco, od razu po przygotowaniu;) Teoretycznie jednak całość powinna się zmieścić w ok. Warzywne leczo pachnące słońcem i wakacyjnymi wspomnieniami. Zróbcie je koniecznie, bo jest pyszne! Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę.


Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty