poniedziałek, 15 grudnia 2014

Masa makowa w puszce

Jest odpowiednio słodka, „w sam raz” aromatyczna oraz charakteryzuje się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości. Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku na początku XXI wieku i od tego czasu wielokrotnie zostały nagrodzone prestiżowymi nagrodami. Produkt na medal Pani Domu, czy Medalem Europejskim.


A masa nie do końca zużyta. Oczywiście, można zmienić pojemnik. I nie kisić tej nieszczęsnej masy w puszce. Gotową masę można wykorzystać jako jedną z warstw lub wierzch mazurka. Jeśli ktoś z Was przygotowywał mój mazurek królewski, z pewnością wie, jak wybornie smakuje w towarzystwie jabłek z dodatkiem galaretki oraz polewy orzechowej, kruchego ciasta i czekolady.


Piekąc makowiec, seromakowiec lub inne ciasto z makiem, do masy makowej z reguły trzeba dodać. Szkoda calej pracy z przygotowaniem ciasta, zeby potem popsuc je taka papranina. Ja moja kupilam w Sztokholmie.


Wsty takie swinsto to antyreklama dla polskich produktow. Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż ). Zawsze do wypieków polecam zmielony, suchy mak w torebkach, jednak dostaję od Was informacje, że nie wszędzie można go dostać. Najlepsza, wielokrotnie przetestowana masa makowa do makowców, drożdżowych bułeczek z makiem, ciast kruchych, francuskich itp. Najlepszą masę makową otrzymamy przez własnoręczne przygotowanie masy makowej od podstaw. Nie polecam kupnych mas makowych w puszkach.


Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Just My Delicious. To naprawdę proste w dowolnej maszynie (oprócz maszynki do mięsa) , a na pewno własna masa , bez chemii konserwującej będzie lepsza niż to coś z puszki. W maszynce do ręcznego mielenia faktycznie wszystko się paprze i trwa wieczność , ale Termomix czy zwykły malakser rozwiazuje sprawę. Re: gotowa masa makowa w puszce.


Masa makowa z białego maku. To sie nazywa czytanie mysli-wlasnie zabieralam sie do watku o maku. Tak, taka mase makowa z puszki cale zycie tu, w USA kupuje, bo nigdy normalnego maku nie moglam znalezc. Dodane przez margow: Tylko o kuchni.


Bywa też zbyt mocno zmielona i papkowata. Celujcie więc w lepsze, sprawdzone marki. Super przepis,szukałam właśnie czegoś takiego. Możemy zrobić ją samemu z mielonego maku lub kupić gotową.


Masa makowa w puszce

Czy taki mak mozna wyjac i zamrozic ? No i jeszcze prosze mi powiedziec czy to sie czyms doprawia czy uzywa taki gotowy ? Na pewno nie da się przekroić na tylko na warstwy. W sumie jest bardzo dobry. Zanim położyłam masa na spód dałam dżem z czarnej porzeczki świetnie komponuje się z masa i tortem makowym. Forum dyskusyjne w INTERIA.


PL - moi drodzy naszla mnie ogromna ochota na makowca ale nie takiego ze sklepu. Jak zrobić Prosta domowa masa makowa (bez mielenia) Doskonała do makowca, seromaku, bułeczek czy jako nadzienie do rogalików. Do masy makowej używam bowiem maku mielonego. Wystarczy zmielić mak, ewentualnie kupić mielony, dodać bakalie, orzechy, zdrowy syrop – najlepsza z klonowym, i gotowe. Już niedługi z jej udziałem stworzę ukochane makówki (robimy je noc przed Wigilią) oraz ciacho – będzie na blogu.


Masa makowa w puszce

Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii masa makowa. Helio masa makowa z bakaliami w sklepie dodomku.


W tym dziale aktualnie dostępnych jest innych produktów - zapoznaj się z pełną ofertą, żeby nie ominęła Cię żadna okazja. Jeśli chcesz zrobić domową masę makową, to podążaj za moim przepisem - domowa masa makowa. Polecam przygotować większą porcję masy i część zamrozić. Taka masa może być przechowywana w zamrażalce nawet rok.


Do 6gramów masy makowej dodaj ubite na półsztywny trzy białka jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty