środa, 24 grudnia 2014

Jak gotować leczo z cukinii

Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku.


Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Przepis na leczo z cukinii.


Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Ja od lat robię leczo ,z tym że ja daję po równo cukinii w kostkę ,papryki w kostkę i pomidorów bez skórki w kostkę i tylko solę.


A zimą tylko smażę według uznania mięso,boczek lub kiełbaskę i zalewam leczem. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukier i ocet, gotować minut. Cukinię i cebulę razem wymieszać (łącznie z sokiem, które puściły).


Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj. Gdy całość zacznie się gotować dodajemy pokrojoną cukinię - wielkość zależy od gustu - jeśli chcemy by była chrupiąca, kroimy na większe części, a jeśli chcemy by się rozpadła, kroimy na małe cząstki. Lista przepisów na leczo z cukinii do słoików na zimę z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. D ziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią.


Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione po brzegi owocami i grzybami, że na leczo nie starczyło już miejsca. Witam, uwielbiam latem robić leczo z papryki, cukini, cebuli i pomidorów, ceny są wtedy niskie a warzywa cudownie dojrzałe. W tym roku chciałabym zrobić dużo na zapas, w słoikach. Jak najlepiej pasteryzować?


Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Bardzo często do kotletów z cukinii dodaje się też gotowane kasze. Tym razem postawiłam na jeszcze prostszy i szybszy przepis na kotlety z tartej cukinii. Co nie znaczy, że nie zrobię też innych wariacji smakowych.


Co jeszcze pysznego można zrobić z cukinii? Najlepszy na świecie pasztet z cukinii, zupa z cukinii, leczo warzywne. PRZEPIS NA LECZO Z CUKINII Z KIEŁBASĄ (LECZO W PÓŁ GODZINY) - PRZEPIS 1. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę cukinię, lekko podsmażoną na pozostałym oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę, dusić do miękkości. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Miąższ pomidorów lub pomidory z puszki dodać do naczynia z warzywami i gotować przez minut od czasu do czasu mieszając.


Dodać passatę pomidorową i gotować przez minut. Tradycyjne leczo z cukinią nie jest daniem niskokalorycznym, ponieważ zawiera w swoim składzie kiełbasę i (lub) boczek. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę.


Jak gotować leczo z cukinii

Leczo z cukinii z mielonym mięsem. Ponieważ w moim domu leczo jada się jako główne danie z dodatkiem pieczywa, ekstra składnikiem jest cukinia, która je świetnie uzupełnia, a dla zaostrzenia smaku mała papryczka chilli. Dobre leczo z cukinii to prawdziwa bomba, i smakowa i zdrowotna. A jak zrobić leczo z cukinii?


Bardzo łatwo, gdy wykorzysta się mój przepis na leczo z cukinii:) Bo przepis nie jest trudny, a leczo według przepisu smakuje doskonale. I szybko można je przygotować, więc do dzieła! Na szczęście od kilku dni stołuję się głównie u mojej Babci, więc nie muszę stać po pracy na kuchenką i gotować codziennie obiadów. Nie narzekam, ponieważ Babcia gotuje wspaniale Zobacz więcej.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Zalać wodą do wysokości warzyw. Dodać do garnka koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, przyprawy i natkę pietruszki. Dodać Pokrojoną w kostkę paprykę, cukier i ocet, gotować minut.


Po tym czasie dodać koncentrat, curry i mieloną paprykę, całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze parę minut. Gorące leczo przełożyć do umytych słoików, zakręcić i postawić do góry nogami, by wieczka chwyciły. To faktycznie olbrzym ta cukinia! Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np.


Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy. Coś ciepłego, sytego, domowego. Wegetariańskie leczo z cukinii z fasolką szparagową – porcje po niecałe 3kcal każda.


Jest wspaniałym daniem awaryjnym, gdy nagle brakuje czasu na przygotowanie obiadu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty