czwartek, 25 grudnia 2014

Spaghetti z mięsa mielonego

Pierogi z mięsa mielonego - Wieprzowina - DeliciousEating - bloog. Nie trzeba wielkich zdolności, aby je zrobić, więc poradzą sobie z owym daniem dosłownie wszyscy. Dodaj do spaghetti sos z mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj.


Najprostsze spaghetti bolognese - sposób przygotowania: Przygotuj sos do spaghetti: na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsyp pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę posiekaną w talarki. Spaghetti rozłóż na talerze, posyp ziołami i parmezanem. Zaczekaj, aż się zeszklą, przemieszaj kilkukrotnie. Potem dołóż mięso mielone i lekko je obsmażasz, mieszając łopatką, żeby nie przywarło.


Filtrowanie i sortowanie. Ich zaletą jest soczystość serwowanego mięsa, boga. Kofta z sosem neapolitańskim. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Przepis na klasyczne spaghetti Bolognese. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na spaghetti z mięsa mielonego wołowego. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Wyrobić z jajkiem i bułką tartą. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę.


Wszystkie składniki glazury połączyć i dokładnie wymieszać. Glazura powinna być dość gęsta. Z mielonego mięsa uformować kuleczki. Kulki (4-szt.) nabić na patyczki do szaszłyków. Potrawy z mięsa mielonego są lubiane i pojawiają się na stołach bardzo często.


Spaghetti z mięsa mielonego

Mięso mielone jest tanie, łatwo dostępne i bardzo szybko się smaży lub gotuje, dlatego warto wybrać je, gdy mamy niewiele czasu na gotowanie. W Polsce królują głównie potrawy z mięsa wieprzowego, drobiowego i wołowego. Szybka wersja słynnego włoskiego dania - spaghetti w sosie ze świeżych pomidorów i mięsa mielonego zasmakuje nawet dzieciom.


Z sosem a’la Bolognese możecie zrobić praktycznie każdy makaron. Dziś mam dla Was przepis na nieco wzbogacony sos z mięsem mielonym, jest bardzo aromatyczny i doskonale pasuje do makaronu. A do tego jak większość makaronów przygotowuje się go dosłownie kilka chwil, co będzie niewątpliwą zaletą dla większości z Was. Nieco lżejsze z mięsem drobiowym.


Mi najbardziej przypadł do gustu w tym połączeniu indyk. Z lenistwa mielony, a nie pieczołowicie krojony. Sekretem sosu jest długie, cierpliwe duszenie. W australijskiej wersji kulinarnego show MasterChef jeden z uczestników chciał zrobić spaghetti bolognese.


Makaron ugotowałam na al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzałam olej. Na ową patelnię z rozgrzanym olejem przełożyłam mięso mielone i oprószyłam je odrobiną soli i pieprzu. Podsmażałam mięso,od czasu do czasu mieszając,aż do momentu,gdy nie wyzbyło się czerwonego koloru,nie ściemniało,nie utraciło surowości. Do podsmażonego mięsa dodałam przeciśnięty przez.


Spaghetti z mięsa mielonego

Zbyt gęsty sos można rozcieńczać wodą z gotującego się makaronu. Do mięsa dodać pomidory i zagotować, gotować ok. Do sosu dodać śmietankę lub mascarpone i wymieszać. Podawać z makaronem, posypać tartym serem i posiekaną bazylią. Drewnianą łyżką rozdrobnić pomidory i wymieszać.


Przykryć i gotować na małym ogniu przez minimum godziny, od czasu do czasu mieszając. W połowie gotowania dodać mleko. Jest bardzo proste w wykonaniu i nie wymaga od nas wiele wysiłku.


Doskonała kompozycja smaków sprawia, że mięso jest w tym przypadku składnikiem zbędnym. Możecie być pewni, że próbując tego dania jeszcze wiele razy będziecie do niego wracać. Sos z mięsa mielonego można również podawać z wszystkimi rodzajami makaronów również z ryżem kaszą jenczmienną nawet z ziemniakami według uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty