piątek, 9 września 2016

Leczo z kabaczka i pieczarek

Leczo z kabaczka i pieczarek

Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Najpopularniejsza jest w postaci zielonej, ale są także. Dodane przez magdzior w: Tylko o kuchni. Ja znam tylko jeden przepis na sałatkę z pieczarek, z jajkiem, cebulą i majonezem.


Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pieczarki pokrój w plasterki. Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami.


Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami. Sezon cukiniowo-kabaczkowy już trwa. Marysia dba o to, byśmy mieli dużo roboty :P Miłe to, że bliscy o nas zawsze myślą.


Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Każdy znajdzie w nim przysmak dla siebie. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Grażyna gotuje. Prosty i szybki przepis na leczo z kabaczka, który sprawdzi się jako lekki wegetariański obiad.


Wegetariańskie leczo z kabaczka jest nie tylko pełne kolorów, ale również aromatów i smaków, które skutecznie pobudzają apetyt. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal.


Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Lista przepisów na leczo z kabaczkiem z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Wczorajszego wieczora podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne leczo paprykowe z dodatkiem cukinii do zamknięcia w słoiki, dziś druga bardzo podobna propozycja. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami.


Brakuje Ci czasu na przygotowanie obiadu? Wypróbuj przepis na leczo z kurczakiem. Nie możemy powstrzymać się od dodania grzybów do warzywnego leczo. Leczo dla fanów pikantnych potraw. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.


Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię.


Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


Leczo z kabaczka i pieczarek

W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Ja też do leczo nie potrzebuję mięsa, warzywne jak najbardziej wystarczy. Oprócz głównego skłądnika, czyli papryki dodaję kabaczek. Jest bardziej jędrny i nie rozpada się tak szybko jak cukinia. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.


Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Pyszne leczo ugotujemy z kabaczka, pieczarek, papryki, z mięsem lub bez. Podajemy je z ryżem, ziemniakami lub po prostu z chlebem. Tak przygotowane leczo możemy włożyć w słoiki i wykorzystać w chwilach gdy nie mamy czasu na gotowanie. Pasztet z kabaczka Przyznam, że mam słabość do kabaczka, mogłabym go jeść non stop i nigdy nie jest mi mało.


Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Zobacz, jak zrobić leczo. Niektórzy lubią dodać do lecza.


Wiem, że dla niektórych z Was leczo nieodłącznie kojarzy się z wędzoną kiełbasą, ale zachęcam do przygotowania poniższego przepisu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty