Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Coś ciepłego, sytego, domowego.
Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.
Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Leczo z cukinią i kiełbasą to tradycyjna węgierska kuchnia. Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne.
Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Super pasuje na jesienną i zimową aurę - bardzo dobrze rozgrzewa nie tylko ciało ale i duszę :) Koniecznie wypróbujcie nasz przepis na proste i szybkie leczo z kiełbasą. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Bardzo mi miło, że wybrałaś mój przepis :) U nas też leczo już czeka w słoiczkach na zimową porę. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: pieczarki, paprykę i cukinię. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Leczo z kiełbasą jadałam jako dziecko bardzo często, ot tak, domowe, naturalne i proste. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Zetka Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Lista przepisów na przepis na leczo z kiełbasą i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.
Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Całość doprawić czosnkiem i papryką w proszku. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy.
Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad. Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.
Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, dorzucamy. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie.
Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Paprykowe leczo z kiełbasą, pieczarkami i fasolką szparagową.
Pierogi z mięsem - przepis na farsz i. Czas Smakosza 188views. Wątróbka drobiowa z pieczarkami, papryką i. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody.
Podawaj z kromką dobrego chleba. Najlepsze leczo robi mój Maż. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą.
Leczo to danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Wędzony boczek pokrój w dosyć grubą kostkę i posyp słodką papryką w proszku.
Zrumień go na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dodaj pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę i wrzuć na patelnię razem z boczkiem. Zamień lecz z cukinią na leczo z. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos.
W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula.
W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.