czwartek, 22 września 2016

Ryba po grecku okrasa

Ryba po grecku okrasa

W polskiej kuchni istnieje kilka potraw, które jak wydawałoby się pochodzą z innych krajów. Taka choćby ryba po grecku, czy fasolka po bretońsku. Czy te potrawy przybyły do nas Grecji i Bretanii?


Jarosława Dumanowskiego, historyka zajmującego się kuchnią polską. Również paprykę chili orginalną i koncentrat Heinz z oliwką. Zamiast wody zawsze dodaję do potraw wywar z kurczaka. Codziennie gotuję udko dla ulubieńca to mam. Pewnie nie jest to ryba po grecku tylko moja wersja.


Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla).


Ryba po grecku okrasa

Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy.


Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Dzisiaj filet z mintaja w. Drobne kąski ryby w pysznej pierzynce z warzyw - tego nie można sobie odpuścić! Ryba smakuje na ciepło i zimno.


Znana jedynie w Polsce, nie ma nic wspólnego z Grecją. Jest pyszna i zawsze ląduje na moim stole w Święta, tak jest i tym razem. Lista przepisów na przepisy karola okrasy ryba po grecku z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba wg okrasy. Na patelni rozgrzej łyżki oliwy, podsmaż starte warzywa, lekko posól, a po kilku minutach przykryj patelnię i duś na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlej niewielką ilością wody. Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej.


Smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia. Lubisz ryby i szukasz ciekawych inspiracji na obiad?


Polecam sięgnąć po więcej moich przepisów na dania z ryby. Pani Aniu, w poszukiwaniu przepisu na rybę po grecku zauważyłam, że przy swoim przepisie ma Pani oznaczenie bezglutenowe, zapomniała Pani, że rybę obtaczamy w mące pszennej ! Proszę zweryfikować oznaczenia w przepisach, w przeciwnym razie Może Pani komuś zaszkodzić. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor.


Ryba po grecku okrasa

Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju pozostałym od smażenia ryb. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! W zgodzie z powyższym hasłem dziś przepis na rybę po grecku.


Oceń przepis: ocen Średnia ocena: 3. Dodaj do ulubionych Drukuj przepis Skomentuj. Przygotował: Brygida Kosel Seria kulinarna: Teraz Brygida! Proste w przygotowaniu danie, które podajemy na zimno lub ciepło.


Grube płaty białej ryby obtoczone w mące i uprzednio usmażone, otul. Następnie rybę pokroiłam na małe kawałki, posoliłam z obu stron i opanierowałam w mące (nadmiar mąki strząsałam z ryby). Najlepiej komponuje się z. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży). W końcu nigdzie nie jest napisane,że takie czy inne potrawy możemy jeść tylko raz w roku ;-) Poniżej mam dla Was przepis na rybę po grecku wg Magdy Gessler. Rybę usmażyłam na oleju.


Bardzo lubię rybę po grecku, robię ją dosyć często. Raz klasycznie, tak jak dorsza po grecku, a innym razem w nieco odchudzonej formie, bo dodaję rybę gotowaną w parowarze albo pieczoną w piekarniku. I ta dzisiejsza jest właśnie z piekarnika. Wg mnie to znacznie mniej pracy niż przy klasycznej wersji, a efekt pyszny. Do pieczonej ryby warto wykorzystać młode warzywa!


Klasyka brytyjskiej kuchni, czyli ryba i frytki w chrupiącym duecie! Karol sięga po dorsza i bataty, by.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty