DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni! Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu. To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle.
Przepis na leczo z kabaczka. Wakacje, wakacje, i po wakacjach. Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów. Zostają tylko wspomnienia. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę.
Polecane przepisy Doradcy Smaku. Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojone pieczarki, paprykę i kabaczek (pokrojony w większą kostkę)- możemy to. Cebulę z kiełbasą przekładamy do większego garnka, dodajemy paprykę i chwilę dusimy pod przykryciem.
W tym czasie kabaczka jeśli jest duży obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw. Cebulę obrać z łusek, opłukać i razem z kiełbasą pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć smalec i roztopić. Przełożyć cebulę, kiełbaskę, razem wymieszać i podsmażyć. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.
Kiełbasę (bez flaka) także kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli oraz papryki. Dodajemy masło i przyprawy. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Po około minutach dodajemy pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.
Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Tradycyjne składniki lecza to kiełbasa, pomidory, papryka i cebula. Leczo z kabaczka - przepis. Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.
My proponujemy Wam wersje wzbogaconą nieco o kabaczka. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal.
Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Lista przepisów na leczo z kabaczkiem z kiełbasą z polskich blogów kulinarnych. Przygotowanie do min Czas gotowania osób Porcja. Ja proponuję wersję lżejszą.
To tradycyjne węgierskie danie powinno być zrobione na smalcu i wędzonej słoninie. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę. Ponieważ w moim domu leczo.
Następnie dorzucamy pokrojoną kiełbasę, a po kilku minutach kolejno pokrojone warzywa: paprykę, pomidory, marchewkę, kabaczka ( obranego ze skórki). W garnku o grubszym dnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu posiekaną cebulkę. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. Całość zalewamy bulionem. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec.
Pomidory sparz i obierz ze skóry. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Pieczarki pokrój w plasterki. To wyjątkowo proste i pyszne danie. Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.
Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz pieczarki. Zalewamy pomidorami z puszki w wraz z zalewą.
Po chwili dodajemy plasterki kiełbasy i wszystko mieszamy wciąż smażąc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.