Co do tego, że smalec jest „najzdrowszym” tłuszczem – wszystko zależy od tego, co mamy na myśli pisząc „najzdrowszy”. Kiedy wziąć pod lupę zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, to w porównaniu z oliwą z oliwek (extra virgin) czy nawet olejem rzepakowym, wypada dość blado. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.
Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Przedstawiam podstawowy przepis na leczo.
Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Możemy dowolnie je urozmaicać, np. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. Przepisy, jak zrobić - Smaker.
W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Bulletproof Coffee min łatwe tanie. Pyszna jajecznica na dobry dzień :) 2odsłon Pyszna, pożywna, kolorowa, wieloskładnikowa jajecznica. Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni.
Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Leczo - danie proste i smaczne.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. LECZO - pyszny, wypróbowany przepis na domowe leczo.
Moja rodzina uwielbia leczo na obiad. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.
Można przygotowywać je przez cały rok. Polecam podawać leczo z bagietką. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo.
Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej.
Super pasuje na jesienną i zimową aurę - bardzo dobrze rozgrzewa nie tylko ciało ale i. Danie, które swoje korzenie ma na Węgrzech, a co za tym idzie obowiązkowo powinno być pikantne. LECZO Z MAKARONEM Wpadłam na pomysł, że podać leczo z makaronem, takie proste domowe. Zaprośmy dziś na swoje stoły znakomite danie rodem z węgierskiego talerza.
Przed Państwem jedyne i niezastąpione – leczo! Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz wyjątkowego smaku tej potrawy, z pewnością szybko do niej powrócisz. Nasz przepis na gęste leczo bez wątpienia posmakuje ludziom uwielbiającym mięsne specjały. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.
Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Jak zrobić leczo z kiełbasą? Sprawdź nasze najlepsze przepisy!
Lubisz dania z dodatkiem mięsa? Oto leczo wzbogacone o kiełbasę. W naszym przepisie znalazło się miejsce dla wyjątkowego warzywa – cukinii. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Chociaż próżno jej szukać w oryginalnej potrawie, przekonasz się, że leczo z cukinią smakuje wybornie.
Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec. Nie można z niego zrezygnować. Podsmażona złocista cebulka, pachnące kawałki boczku i kiełbaska.
Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.